RASPLET EURA Hrvatski rukometaši doznali tko ih čeka u drugom dijelu natjecanja

Hrvatska rukomet

Nakon utakmica trećeg kola preliminarne runde Europskog rukometnog prvenstva doznali smo osam od 12 sigurnih sudionika u drugom krugu. Formirala se tako Skupina II, koju tvore prvoplasirane i drugoplasirane momčadi iz skupina D, E i F. U skupini II će igrati Danska, Švedska, Slovenija, koje prenose po dva boda iz prve runde, te Nizozemska, Norveška i Portugal, koji ne prenose bodove.

Njemačka i Mađarska sigurni

Hrvatska će nastupati u skupini I u drugom krugu i već zna dva protivnika - to su Mađarska i Njemačka. Pitanje je samo s koliko bodova će te momčadi doći u drugi krug. Njemačka večeras od 20:30 igra protiv Francuske. U toj skupini Švicarska ima samo matematičke šanse za prolazak, piše Index.

Treba im ogromna pobjeda protiv Sjeverne Makedonije, nekih 15 razlike, s tim da Francuska mora izgubiti 10 razlike od Njemačke. Nije baš vjerojatno da će se to dogoditi pa Francuze možemo smjestiti u drugi krug.

Skupinu C predvodi Mađarska, koja je osigurala ulazak u 12 najboljih reprezentacija. Uz Mađarsku mogu proći Island ili Srbija. Islanđani igraju protiv Mađarske u zadnjem kolu i dovoljan im je bod da osiguraju drugi krug. Srbija ima lakši posao - igra protiv reprezentacije Crne Gore. U slučaju da Island izgubi od Mađarske, Srbija pobjedom ide dalje. 

Hrvatska može prenijeti bod ili dva

Hrvatskoj treba pobjeda protiv slabašne Rumunjske u utakmici koja kreće u 18 sati. U slučaju da Španjolska pobijedi Austrijance, Hrvatska bi u drugi krug s dva boda otišla kao prva, a Španjolska bez bodova kao druga. No problem će biti ako Austrijanci iznenade i Furiju te joj uzmu bod ili je pobijede. Tada bi Hrvatska i Austrija išle dalje s po jednim osvojenim bodom. 

Kako će izgledati skupina I u drugom krugu
Mađarska
Njemačka
Hrvatska
Francuska
Španjolska/Austrija
Island/Srbija