PROMJENE U SAVEZU Horvat je od danas vjerojatno bivši, novi izbornik bi mogao biti netko od legendarnih rukometaša

Hrvoje Horvat

Nakon još jednog razočaravajućeg nastupa na najvećoj rukometnoj smotri, puno se polemika vodilo o tome treba li Hrvoje Horvat, zajedno sa svojim pomoćnikom Ivanom Balićem, ostati na reprezentativnoj klupi Hrvatska rukometna javnost, kao i čelni ljudi Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), s nestrpljenjem čekaju današnje očitovanje koordinatora svih reprezentacija u HRS-u Line Červara. On je u prethodnih nekoliko dana analizirao nastup Hrvatske na SP-u, na kojem je zauzeto skromno deveto mjesto, odnosno nisu ispunjeni oni osnovni ciljevi.

Naime, skupština HRS-a kao cilj na SP-u postavila je plasman u četvrtfinale i plasman u kvalifikacije za OI. Ni jedno od toga nije ostvareno, četvrtfinale smo mogli samo sanjati, a plasman na OI ovisi o drugima i u najboljem slučaju ćemo ga saznati u siječnju iduće godine, piše tportal.

Golman kojeg Hrvatska ne zaboravlja spreman je na ulogu pomoćnika reprezentacije, a ima i jednu fenomenalnu ideju.

I danas će Červar izvještaj sa svojim zaključcima prezentirati članovima Upravnog odbora Saveza. Bit će zanimljivo, jer upravo je ovaj rukometni stručnjak kao koordinator za muški rukomet nakon svog odlaska predložio za klupu Hrvoja Horvata koji mu je prije toga bio prvi asistent.

U jednu ruku, ocjenom Horvatova rada, Červar će ocijeniti i sebe, ali prije svega treba biti iskren prema svim ljubiteljima rukometa i konstatirati kako je u posljednje tri godine evidentan pad na svim poljima. Kojeg definitivno treba zaustaviti. Jer - kako je svojevremeno rekao i Petar Metličić - rukomet bi mogla zadesiti sudbina košarke.

S toga je za očekivati kako će ove srijede stožer na čelu s Horvatom biti prekrižen. Ali onda se postavlja pitanje kome reprezentaciju dati u ruke? I kada? Hoće li već danas biti izabran novi izbornik?

Prema nekim informacijama - neće, ali ne smije se niti kasniti, jer već u ožujku reprezentaciju čekaju kvalifikacija za Euro protiv Nizozemske do kojih sve treba biti na novim postavkama.

Nekoliko je imena izašlo u medije i ponudilo svoje znanje, prije svih tu mislimo na Gorana Perkovca, potom na Ivicu Obrvana, a posljednji se ponudio Nenad Kljajić.

Od odgovornosti ne bi pobjegao ni Petar Metličić, dok je jedan od onih kojeg se često kritiziralo, iako su mu rezultati za ove bili 'svemirski brod', a mislimo tu na Slavka Golužu, jednostavno rekao da se ne vidi na izborničkoj funkciji u sljedećem razdoblju. Jer trenutno je okupiran poslom u PPD Zagrebu.

U javnost su se često spominjala imena Irfana Smajlagića i Veselina Vujovića, ali Smajlagić je aktualni izbornik BiH, a Vujović Irana. Prema tome, njih dvojicu možemo u startu - zaboraviti.