PREOPASNO JE Domagoj Duvnjak za odgodu Svjetskog prvenstva

Domagoj Duvnjak
Luka Stanzl/PIXSELL

Egipat je domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu početkom sljedeće godine i pripreme za Svjetsko prvenstvo teku prema planu. Zasad nema nikakvih naznaka da bi moglo doći do odgode, a igrači baš i nisu oduševljeni što bi trebali u ovo vrijeme putovati za Egipat.

"Prvenstvo treba otkazati. Ne razumijem da u ovoj situaciji stvarno moramo putovati tamo i igrati", otvoreno je poručio Islanđanin Aron Palmarsson, piše Sportnet.rtl.hr.

Gostujući u podcastu s njim se složio i Domagoj Duvnjak koji također tvrdi kako nije pravo vrijeme za odigravanje Prvenstva: "Preopasno je", poručio je Duvnjak.

I njegov suigrač iz Kiela Patrick Wiencek također se slaže kako je preveliki rizik igrati u ovakvoj situaciji, a podršku im pruža i Steffen Weinhold.

"Sa zdravstvenog gledišta, može se postaviti pitanje odgovara li takav turnir trenutnim zahtjevima vlada i globalnoj situaciji zaraze. Naravno da je pažnja javnosti koju reprezentacija i rukomet dobivaju na Svjetskom prvenstvu izuzetno važna. Ali s mog osobnog gledišta također je izuzetno važno odraditi Bundesligu."

Uglavnom, puno toga je neizvjesno u svijetu sporta, natjecanja se pokušavaju održati iako smo svjedoci kako je sve više odgoda u brojnim sportovima u ligaškom dijelu. Ovakva velika natjecanja tek će predstavljati poseban izazov.