Predstavljamo: Tibor Bošnjak HMRK Zrinjski

Tibor Bošnjak, HMRK Zrinjski

Kao prvo predstavi nam se?

Ja sam Tibor Bošnjak. Iz Mostara sam i imam 14 godina

Otkada se baviš sa rukometom, i na kojoj poziciji igraš u momčadi?

Oduvijek sam volio rukomet kao i nogomet, pa sam se nakon 6-godišnjeg igranja nogometa, okušao u rukometu kojim se bavim već dvije godine. Od početka zabijam za svoj tim kao kružni napadač i stvarno uživam igrajući na toj poziciji.

Ima li neka utakmica koju si igrao, a da ti je najdraža?

Najdraža utakmica mi je bila polufinalna protiv Sloven Gradeca u Sloveniji koju smo dobili na penale. Naš Sergio je odlično čitao udarce protivnika, a Mario Cvitić, ja i ostali suigrači smo uspjeli zabiti golove koji su nam kasnije donijeli srebrnu medalju.

Tko ti je od rukometni idol u svijetu, a tko ti je najdraži igrač Zrinjskog?

Uvijek mi je srcu najdraži bio Ivano Balić. Žao mi je što više ne nastupa za reprezentaciju, jer vjerujem da bi tako iskusan igrač jako pomogao ovoj ekipi u osvajanju velikih natjecanja.

Od kojeg si trenera najviše naučio o rukometu?

Zapravo sve što znam sam naučio od Damira Saltarića koji me usmjerio na pravi put i prenio svoje znanje na mene i druge suigrače.

Kako stigneš uskladiti sve svoje obaveze sa treniranjem rukometa i igranjem utakmica?

Za rukomet i ostale sportske aktivnosti uvijek nađem vremena, jer je lopta važan dio mog života od malih nogu.

Kako je uopće trenirati u skoro nemogućim uvjetima?

Tako je kako jest. Svako selo ima svoju dvoranu, a kako u Mostaru ima puno ekipa, jako je teško pronaći termine za treniranje u jedinoj pravoj dvorani. Ipak se snalazimo i treniramo na najvišoj razini zahvaljujući našem treneru.

Poruka našim posjetiteljima?

Ako nešto volite, ne odustajte od toga kao što se ni ja ne želim okaniti rukometa, jer bi volio ostvariti veliku karijeru i još veće rezultate.

HERCEGOVINA.info