POVIJESNA POBJEDA LEOTARA Trebinjski rukometaši ostvarili prvu pobjedu u EHF natjecanjima

RK Leotar Trebinje
RK Leotar Trebinje

Rukometaši Leotara pobijedili su Tenax Dobole iz Latvije rezultatom 24:22 u drugom kolu EHF Europskog kupa. Utakmici u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" prisustvovao je veliki broj navijača, koji su tijekom cijelog meča navijanjem podržavali ekipu Leotara.

Zahvaljujući izvanrednoj obrani i strpljivoj igri u napadu, Leotar je stekao prednost koja je dostigla maksimalnih +6, 14:8, prije odlaska na poluvrijeme sa vodstvom od 14:9. Latvijci su pokazali izdržljivost i serijom 7:2 na početku drugog poluvremena izjednačili na 16:16.

Privremeno su preuzeli vodstvo (18:17), ali domaći nisu odustali. Sjajnom podrškom s tribina, Leotar je ponovno zaigrao s istim žarom kao u prvom poluvremenu, Leotar je imao priliku za još veću prednost jer su vodili 23:20, sa šansom da se rezultat poveća na +4, ali Latvijci su uspjeli osigurati bolji rezultat u finišu.

Ovo je bila povijesna noć za trebinjski rukomet, pa ne treba ni govoriti koliko je trijumf značio rukometašima kao i treneru Dragiši Koraćeviću, čije će ime ostati upisano u povijest kao čovjeka koji je donio prvu europsku pobjedu Leotaru. Uzvrat je za sedam dana u Latviji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.