POSTOJI IPAK MALA NADA Hrvatski rukometaši bi mogli proći u četvrtfinale ždrijebanjem

Hrvatska rukomet svjetsko prvenstvo

Hrvatska rukometna reprezentacija bi do četvrtfinala Svjetskog prvenstva mogla doći i ždrijebom. Dosad se o tome nije pričao, ali ta opcija postoji. Jako je malo vjerojatno i previše toga se mora poklopiti, ali u teoriji, potpuno je moguće da putnik bude odlučen ždrijeb.

Jedini scenarij u kojem bi do toga došlo bi bio onaj u kojem bi Hrvatska pobijedila Bahrein s 38:20, a Danska od Egipta izgubila 26:22. U tom slučaju bi Hrvatska i Danska imale potpuno istu gol razliku i pitanje prolaza moralo bi biti riješeno ždrijebom, piše Index.

Dancima će biti nešto lakše nego Hrvatima jer svoju utakmicu igraju nakon što će ona hrvatska već biti gotova pa će tako Danci moći kalkulirati, točno će znati koliki si poraz mogu priuštiti da prođu dalje ako do toga dođe.

Kako još Hrvatska može do četvrtfinala?

Hrvatska mora pobijediti Bahrein, a Danska izgubiti od Egipta. Najveći je problem što pritom hrvatski rukometaši moraju nadoknaditi ogroman zaostatak u gol-razlici. Hrvatska je trenutno na +17, a Danska ima 22 gola boljih +39. Horvatova momčad morala bi doći do ogromne pobjede protiv Bahreina uz visoki poraz Danske.

Visoki poraz od Egipta mogao bi se pokazati vrlo bolnim za Hrvatsku, koja je u turnir njime ušla s -9 gol-razlikom. Dojam je da se i protiv Belgije mogla ostvariti veća pobjeda od 34:26 jer je početkom drugog dijela bilo i 11 razlike, što bi barem malo uvećalo šanse Hrvatske.

Kako Hrvatska može do kvalifikacija za Olimpijske igre?

Kvalifikacije za Olimpijske igre izborit će sve reprezentacije koje se plasiraju od drugog do osmog mjesta na ovom Svjetskom prvenstvu. No, Francuska i Egipat trebali bi biti u tih osam reprezentacija, pa će se tako moći plasirati još dvije. Francuzi su domaćini Olimpijskih igara čime će otvoriti mjesto još jednoj reprezentaciji, dok su Egipćani prvaci Afrike.

Hrvatskoj će tako dosta biti vjerojatno i deseto mjesto na ovom Svjetskom prvenstvu. Postoji još jedna, puno teža opcija, a to je da Hrvatska bude prvak Europe sljedeće godine ili da igra u finalu s nekim tko je već osigurao plasman na Olimpijske igre.