NOVA POBJEDA Izviđač slavio na gostovanju u Gračanici!

Gračanica izviđač
Facebook

Rukometaši Izviđača večeras su upisali zasluženu i vrijednu pobjedu na teškom gostovanju u Gračanici u okviru rukometne Premijer lige BiH, čime su RK Gračanica nanijeli prvi domaći poraz još od kraja 2016. godine. 

Ljubušaci su slavili rezultatom 25-31 (10-12).

U prvom poluvremenu gledamo izjednačenu utakmicu u kojoj su se sve do 16. minute ekipe smjenjivale u vodstvu, kada Izviđač pravi razliku od +2 i vodi 6-8.

Slijedi serija domaćih od 3-0, za novo vodstvo, a igrala se 20. minuta. Ipak do kraja poluvremena gosti se bolje snalaze i preokreću prednost u svoju korist za rezultat poluvremena 10:12.

Drugo poluvrijeme otvara sjajni Mandić koji brani sedmerac domaćina i uz to Ljubušaci postižu gol za 10:13. Sve do 39. minute domaćini su držali zaostatak od dva pogotka, a onda slijedi serija od tri pogotka Izviđača i vodstvo od 13:18 u 41. minuti.

Domaćini s dva vezana gola love priključak i imaju napad za povratak u igru, ali prave jedan od mnogobrojnih prekršaja u napadu pa u rekontri primaju novi gol. Izviđač je pred sami kraj vodio čak i osam razlike 20:28, da bi na kraju slavio s 25:31.