Noka se loveći ribu odmarao u Mostaru

Zvonimir Noka Serdarušić, trofejni stručnjak Kiela i jedan od najvećih rukometnih stručnjaka u svijetu, ovih se dana odmarao u svom Mostaru.

Psihološki odmor

U to vrijeme nastojao se vidjeti s prijateljima. Vrijeme nas je poslužilo i zajedno s njim uživali smo ispijajući kavu na mostarskom suncu.

Ovo je za mene kratki psihološki odmor. Boravio sam neki dan na Neretvi u ribolovu, nažalost, ništa nisam ulovio, započeo je razgovor novi izbornik Slovenije i bivši trener njemačkog Kiela.

U ugodnom društvu s još nekoliko rukometnih radnika nezaobilazne su bile rukometne teme. Prvo se osvrnuo na svoju izborničku ulogu u Sloveniji. Za njega je to iskustvo, pored svih trenerskih godina, ipak bilo nešto novo.

Cijeli staž kao trener imao sam drugačiji ritam, nego što ga imam sada kao izbornik Slovenije. To je jedno novo iskustvo za mene i za sada mogu kazati kako se u toj poziciji osećam malo čudno. Još nisam ni sam siguran kako bi se postavio prema nekim stvarima, ali da nisam spreman bio na ovu ulogu, tada je ne bih prihvatio - dodao je Serdarušić.

Sljedeće okupljanje rukometne reprezentacije Slovenije je zakazano za 25. ovoga mjeseca.

Prekratko ću vrijeme imati igrače na raspolaganju. Bit će to tek dovoljno da se upoznam malo s momcima i da napravimo prve treninge - dodao je rukometni stručnjak.

Zezao Karabatića

U svojoj karijeri čak 10 puta osvajao je titulu prvaka Njemačke, Ligu prvaka te još mnoge druge trofeje. Kaže kako nikada nije bio u prilici razvijati mlade igrače.

Na pozicijama na kojima sam radio tako nešto mi nije bilo dostupno. Normalno je da do mene dolaze informacije o darovitim igračima, ali jednostavno oni koji su dolazili do mene morali su odmah imati ono nešto talenta u sebi.

Čuvši za visoki poraz Montpelliera u Ligi prvaka od Constante, nazvao je Nikolu Karabatića.

Jesi li igrao tu utakmicu? Jesi! Onda mi je jasno zašto ste izgubili - kroz smijeh je kazao Serdarušić.

Gotovo ni jedan intervju Nikole Karabatića ne može proći, a da kao svoju rukometnu vodilju ne spomene Noku Serdarušića. On je još kao mladi igrač došao u njegovu momčad, a nakon toga se razvijao u jednog od najboljih svjetskih rukometaša.

On je još mlad došao kod mene. Toliko smo toga prošli zajedno da smo razvili jedan poseban odnos. Često se čujemo. Za njega mogu kazati da je on jedna psihološki zdrava i jaka osoba te fantastičan rukometaš - kazao je Serdarušić koji je formirao jednog od najboljih rukometaša ikad.

vecernji.hr/hercegovina.info