NIKOLA PRCE S KOSOVA ZA HERCEGOVINA.INFO Ne vučem se po terenu, igrat ću dok god budem mogao

Nikola Prce
Thomas Fafara

Sutra će se u Beču održati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko rukometno prvenstvo koje će se 2022. održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

U bubnju će se naći 32 reprezentacije, koje će izvlačenjem sačiniti osam skupina. Reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će u trećem šeširu.

Legenda bh. rukometa Nikola Prce nada se kako će biti i malo sreće pri izvlačenju.

"Najbolje bi bilo kada bi mogli dobiti tri reprezentacije iz četvrtog šešira, ali svi znamo da je to nemoguće. Sigurno je kako ćemo dobiti jednu vrhunsku ekipu iz prvog šešira, za drugi se nadam da će nas sreća pomaziti i da ćemo dobiti neki povoljniji ždrijeb, dok se s ovima iz četvrtog šešira možemo nositi. Volio bih da iz četvrtog izvučemo Kosovo, tu sam na domaćem terenu", kaže Nikola Prce za hercegovina.info te dodaje kako prošle godine i nije bilo toliko sreće za BiH u ždrijebu.

"Prošle godine smo dobili Češku i Bjelorusiju, a ni protiv Finske nije bilo lako. Kao treći najbolji ipak smo se plasirali. No, ipak smatram kako smo pokazali da možemo igrati sa svima.

Kaže Prce kako je jako zadovoljan na Kosovu i svom tamošnjem klubu Besa Famgas.

"Ovo je jedan jako ozbiljan klub i dobar projekt, na čelu s čovjekom koji voli rukomet gospodinom Idrizijem. Klub je prvak posljednjih sedam godina. Stigao nam je i novi trener Španjolac, a najavljuje se i dolazak novih pojačanja. Želimo odigrati ozbiljnu Europu", ističe Prce.

Prvenstvo se nastavilo.

"Ostalo nam je bilo odigrati još ligu šest, točnije ligu za doigravanje, što je pandemija prekinula. Sada je odlučeno da prva četiri igraju doigravanje. Mislim da su i ostale četiri ekipe koje zaista vrijede. Mislim da možemo do titule prvaka. U prvoj utakmici smo dobili Kastrioti našeg Kasima Kamenice s 13 razlike i mislim da nećemo to prokockati. Na naše iznenađenje Priština je izgubila od Trepča 8 razlike doma, što je baš veliko iznenađenje, budući da je Priština uz nas glavni favorit za osvajanje naslova. Sve nam se otvorilo."

Imate priliku i osvojiti Kup?

"Tako je. Moramo i tu odigrati final-four. Sve će se odigrati u dva tjedna. No, barem za vrijeme pandemije nismo ovdje ostali uzalud. Trenirali smo koliko smo mogli i pokušat ćemo osvojiti titule."

Četrdeset godina je na leđima. Prije nekoliko dana razgovarali smo s našim tenisačem Ivanom Dodigom koji je na pragu 36-te i kaže kako se osjeća odlično te kako će igrati sve dok se bude tako osjećao. Koliko se se Nikola Prce još vidi na terenu?

"Osjećam se zaista dobro. Volim rukomet i nije mi teško trenirati. Ne vidim sebe da se vučem po terenu ili da mi je rukomet dosadio. Dok vidim da mogu i da mi je dobro igrat ću. Hvala Bogu nemam nikakvih problema s ozljedama. I nakon karijere ću ostati u rukometu. To je najbolje što ja znam raditi", rekao je u telefonskom razgovoru s Kosova za hercegovina.info Nikola Prce.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.