Neočekivan poraz rukometaša Širokog od Neuma

... svoje domaće utakmice ne može igrati u Neumu zbog nepostajanja adekvatne dvorane, rezultatom 30:24 (16:10). Neugodni domaćini iz Neuma na samom početku utakmice pokazali su koliko su željni pobjede i uzvrata nakon poraza od Širokog u prvom dijelu prvenstva, utakmicu otvaraju serijom 4:0. Rukometaši Širokog su izgledali neprepoznatljivo te nije bilo neke ideje u napadu. Tek u 25. minuti HRK Široki uspijeva smanjiti zaostatak na dva pogotka razlike (12:10), no Neum ponovno pravi seriju 4:0 te na odmor se odlazi rezultatom 16:10.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra Širokog, no domaćini ne posustaju te do kraja utakmice održavaju razliku i čak ju povećavaju na šest pogodaka razlike. Podsjetimo da Široki ne može do kraja sezone računati na svog najboljeg igrača i strijelca te kapetana, Frane Sliškovića, koji boluje od mononukleoze.

U 48. minuti dolazi do prve ozbiljne pogreške sudačkog para Glibić - Zovko koji su u par navrata izazvali burne reakcije stručnog stožera Širokog odlukama kojima su 'davali vjetar u leđa' domaćima. Naime, dogodila se situacija da je igrač Neuma nakon kontakta bio na parketu te svojim nogama sapleo igrača Tomislava Gašpara iz HRK Široki, Gašpar je pokušavao izvući svoju nogu što mu je na kraju i uspjelo, no suci su smatrali da je Gašpar udarao protivničkog igrača te se mu izrekli direktnu diskvalifikaciju (crveni karton). HRK Široki će biti kažnjen novčanim iznosom od 100 KM, a igrač Tomislav Gašpar dobit će zabranu igranja prve prvenstvene utakmice. Iz Uprave HRK Široki najavili su žalbu Rukometnom savezu Herceg - Bosne, na što imaju pravo u roku od 8 dana.

Najbolji strijelac kod Širokog bio je Mateo Gugić sa 7 pogodaka, 6 je postigao Ivan Lasić, 5 Ivan Šaravanja, 4 Jozo Tomas, a Hrvoje Filipović i Marko Kožul po 1 pogodak. Kod Neuma najbolji su bili: Menalo s 10, N. Lovrić 9, Z. Lovrić 4, Daić 3, Njavro 2 te Maslać i Bačić po 1 pogodak.

U 12. kolu HRK Široki dočekuje neugodnu momčad Kiseljaka koja je jedina nanijela poraz Širokom u prvom dijelu sezone. Utakmica je na rasporedu sljedećeg vikenda, a točan dan i satnica će se naknadno objaviti.

HRK Široki ostaje na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s utakmicom manje. Na prvom mjestu nalazi se Izviđač, dok su prvi pratitelji Širokog, Čapljina i Kiseljak.

11. kolo Lige Herceg - Bosne:
Gradska dvorana u Čapljini. Gledatelja: 20
Suci: D. Glibić - T. Zovko

HRK Neum - HRK Široki 30:24 (16:10)

(www.hrk-siroki.com)