MOSTARKA NAPRAVILA TRANSFER ŽIVOTA Dokazala sam da se nakon svih nevolja može ostvariti nešto ovakvo

Ćamila Mičijević
Igor Kralj/PIXSELL

Mostarska rukometašica, igračica mađarskog Dunajvarosa te reprezentativka Hrvatske, Ćamila Mičijević, ostvarila je veliki transfer. Mičijević će od iduće sezone nositi dres jedne od najboljih ekipa svijeta francuskog Metza.

Mostarka je posljednje četiri godine branila boje mađarskog Dunajvarosa, a u svojoj karijeri nosila je dresove Lokomotive i Zameta iz Rijeke.

"Transfer je uslijedio nakon dvije sezone neigranja i moje ozljede prednjih križnih ligamenata. Svima je iznenađujuće da se nakon takve ozljede i duge stanke dogodi ovakav jedan veliki transfer. Smatram sebe jednom pozitivnom pričom nakon ove korone koja nam se dogodila, u smislu da sam pokazala da se nakon svih nevolja i nedaća koje nam se dogode, može ostvariti ovakvo nešto", kaže Ćamila za hercegovina.info.

Kako je zapravo došlo do potpisa za Metz?

"Trener Metza je u francuskim medijima kazao da je on moj rad pratio već duže vremena i da mu se svidjelo kako napredujem u Mađarskoj prije ozljede. Prije ozljede sam bila drugi strijelac lige. Oni su pratili moj povratak prije pandemije. Na terenu sam izgledala odlično u to vrijeme. On je tu vidio potencijal i da se u Metzu mogu odlično razvijati. Sve ostalo smo dogovorili uspješno. Imam samo riječi hvale za Metz, koji je odlično komunicirao sa mnom i s mojim menadžerom. Jedan uspješan transfer, a nadam se da će takva biti i prva sezona u Francuskoj."

Liga u Mađarskoj je prekinuta. Pobjednik je proglašen. Ćamila će po otvaranju granica otići na još nekoliko treninga te se oprostiti sa svojim sada već bivšim klubom.

"Provela sam tamo četiri predivne godine. Dvije su bile igrački jako uspješne. Zavoljeli su me i navijači i uprava, kao i ja njih sve. Dogodila mi se ta tragedija s koljenom, sve ono što jedan sportaš ne želi ni sanjati. Cijelo vrijeme su bili uz mene. Druga operacija je određena u Mađarskoj. Omogućili su mi sve što mi je trebalo. Sve najbolje samo mogu reći."

Jednako tako nada se Ćamila da će ponovno igrati za izabranu vrstu Hrvatske reprezentacije.

"U trećem mjesecu su se trebale održati dvije kvalifikacijske utakmice i dobila sam poziv za te susrete. S izbornikom sam bila u kontaktu i rekao je da će mi ukazati povjerenje. No, kao što znate zbog koronavirusa se nije igralo. Bila sam jako sretna zbog tog poziva i bila sam spremna pomoći. Nadam se idućem okupljanju, koje bi trebalo biti u desetom mjesecu, dok je Euro u prosincu, rekla je u razgovoru za hercegovina.info Ćamila Mičijević.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.