Mostarac Igor Karačić na širem popisu Slavka Goluže za EP u Danskoj

Igor Karačić
Samo igrači s tog popisa mogu konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu koje 12. siječnja 2014. godine počinje u Danskoj.

Za razliku od prijašnje akcije (Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj), pojavila su se neka nova imena poput Sandra Obranovića, Tea Čorića, Leona Šušnja - sva trojica igrači CO Zagreba, Igora Karačića (Vardar), Ivana Sliškovića (Celje). Bez obzira na nešto lošiju formu u posljednje vrijeme, na popisu su Luka Stepančić i Stipe Mandalinić.

Pripreme za Europsko prvenstvo počinju 26. prosinca bez trojice igrača iz njemačke lige (Domagoj Duvnjak, Drago Vuković i Blaženko Lacković). Njih trojica priključit će se završnim pripremama koje počinju 2. siječnja. Još uvijek su u tijeku razgovori o gradu koji će ugostiti reprezentaciju u siječanjskim pripremama. U konkurenciju su Poreč, Umag i Novigrad. Sva tri grada imaju sjajne uvjete i nove dvorane u kojima ćemo dvaput ugostiti Tunis u prijateljskim utakmicama.

Na priprema će izbornik pozvati samo 19 igrača. Toliko ih, naime, može prijaviti za Europsko prvenstvo s popisa od 28 igrača. U zapisnik ulazi 16 igrača, a trojica će se preseliti na tribine i biti spremni da uskoče po potrebi. Ovoga puta ne vrijedi pravilo da se igrači mogu mijenjati tek nakon svakog kruga. Od Europskog prvenstva u Danskoj vrijedi pravilo da se igrači mogu mijenjati u bilo koje vrijeme. Ako se, primjerice, netko ozlijedi u prvoj utakmici, zamjena više ne mora čekati dok završi prvi krug već se može odmah prijaviti za sljedeću utakmicu.
Što se tiče ozljeda, zasad Goluža nema nikakvih problema.

vecernji.ba