Mostar spreman za rukometni spektakl

HMRK Zrinjski, KUP BIH, HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski
... čiji je domaćin upravo Mostar, piše Fena.

- Učinit ćemo sve da se gosti ugodno osjećaju u našem gradu. Nadam se da će ambijent biti onakav kakav priliči ovakvom velikom sportskom događaju i da uz malo sreće rukometaši Zrinjskog pridodaju još jednu biser u niski sjajnih sportskih rezultata - kazao je na konferenciji za novinare mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog muškog rukometnog kluba Zrinjski Vedran Škobić, zahvalio je gradonačelniku i Sportskom savezu Grada Mostara na podršci u organizaciji završnog turnira, istaknuvši kako su tu podršku mostarski rukometaši svojim angažmanom i rezultatima u ovoj sezoni itekako zaslužili.

Utakmice poluzavršnice na rasporedu su u subotu, 3. juna, od 17 sati sastaju se Zrinjski - Borac, a u 19 sati Izviđač - Maglaj. Finalni susret igra se u nedjelju u 20 sati.

- Tehnički i organizacijski mi smo spremni za vrhunski sportski događaj. Stojim iza svake svoje riječi kad kažem da nas čeka povijesni događaj za mostarski sport - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Branislav Stojkić.

Po njegovim riječima, Organizacijski odbor učinio je sve kako bi uvjeti u dvorani na Bijelom brijegu bili vrhunski, unatoč tome što se radi o školskoj dvorani koja ne pruža sve potrebne uvjete za vrhunski sportski spektakl.

Što se tiče natjecateljskog dijela, predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Dario Pušić kazao je kako su četiri ekipe koje su se plasirale na Final Four poprilično izjednačene te da niko nije bez šansi.

- Vidjeli ste da i prvenstvo BiH nikada nije bilo izjednačenije. Gol razlika je odlučila o prvaku. Na kraju je Borac osvojio prvenstvo, a da u Ligi za prvaka nije osvojio ni jedan bod u gostima. Nas upravo čeka taj Borac u polufinalu. Mi ćemo im čestiti na tituli i nadam se da ćemo ih onda ispratiti kući - poručio je Pušić.

Organizatori su podsjetili da je u prodaju već pušteno 800 ulaznica koliki je kapacitet dvorane na Bijelom brijegu, a prodaje ide jako dobro i očekuje se da će uskoro sve ulaznice biti rasprodane.

Televizijski signal sa završnice Kupa proizvest će internetska televizija Prvi.tv, a gledatelji širom Bosne i Hercegovine prijenos utakmica moći će gledati na Face televiziji.

FENA