Mlade igračice Katarine obranile naslov prvaka

HŽRK Katarina
HŽRK Katarina
Uz sudjelovanje pet klubova, koji su u prednatjecanjima izborili pravo sudjelovanja na državnom prvenstvu za kadetkinje (igračice rođene 2002. i mlađe), u sportskoj dvorani u Hadžićima igrao se uistinu kvalitetan rukomet uz vrlo dobru organizaciju domaćeg kluba i prilično veliko zanimanje domaćih prijatelja rukometa, ne samo iz Hadžića već i iz Sarajeva, Ilidže i drugih bližih mjesta.

Na prvenstvu su nastupile mlade rukometašice: OŽRK Krajina - Cazin, ŽRK Knežopoljka - Kozarska Dubica, HŽRK Grude iz Gruda, HRK Katarina - Mostar te domaćin RK Hadžići DG. Prvenstvo se igralo jednostrukim bod sustavom, takozvani sustav "svatko sa svakime". Nakon svih odigranih utakmica, mlade rukometašice Katarine ponovile su prošlogodišnji uspjeh osvojivši zlatno odličje i pobijedivši sve svoje protivnice na kadetskom prvenstvu BiH.

Ove godine uspjeh je tim viši što su Mostarke igrale bez svoje najbolje igračice i posebice realizatora Ane Petrović, koja je nedavno na utakmici reprezentacija BiH i Hrvatske u Ivanić Gradu teško ozlijedila koljeno.

Da u sportu ne dolazi samo jedna nesreća, ovoga puta se potvrdilo na drugoj utakmici Katarine kada je jedina vratarka Martina Škobić u prvom poluvremenu slomila dva prsta. Ipak je izdržala do kraja utakmice, ne htjevši da to primijete ni suigračice ni treneri. Mlade kraljice pokazale su da su najjače kad to treba i u potpunosti su uspjele.

- Za najbolju igračicu jednoglasno je, od trenera i predstavnika Saveza, proglašena Melisa Lerić iz HRK Katarine. Za najbolju vratarku proglašena je Berina Hrgić, a najuspješnija strijelkinja je Ajla Čajić s 41 pogotkom, obje iz ekipe Hadžića DG, priopćili su iz mostarskoga rukometnog kluba.

Sve utakmice na prvenstvu Bosne i Hercegovine sudili su Ivan Šimić (Žepče), Jasmin Mulahasanović (Maglaj), Sead Zuko i Nedim Lipa (Sarajevo).