MILAN TOLIĆ Naš vratarski tandem najbolji je u ligi, o njima će se još itekako pričati

Milan Tolić
RK Izviđač

RK Klub Izviđač oduvijek je na svojim vratima imao odlične čuvare mreže. Svakako su najveću karijeru od njih napravili Mirko Alilović i Marin Šego. Rad u mlađim kategorijama je nešto što krasi klub iz Ljubuškog. Stoga je Izviđač stekao epitet "rukometnog Ajaxa" s obzirom na veliki broj mladih igrača koji svake godine izlaze iz te škola. 

Vrata Izviđača tako danas brane Ante Grbavac koji ima 22 godine te njegov mlađi kolega Matej Mandić koji je prije nekoliko dana postao punoljetan.

Trener vratara Izviđača, Milan Tolić, sa sigurnošću kaže kako je to najbolji dvojac lige.

"Grbavac i Mandić su za mene su sigurno najbolji vratarski tandem lige. Što se tiče njih dvojice kao pojedinaca, to su dva različita tipa vratara i to je ono što je pravo bogatstvo. Iz utakmice u utakmicu oni se odlično nadopunjavaju. Ti dečki su veliki talenti i potencijali i nezahvalno bi bilo nekoga od njih izdvajati. Tu imamo i mladog Ivana Hercega kao trećeg vratar, on je također budućnost našeg kluba."

Nisu ostali neprimjećeni kada je reprezentacija u pitanju.

"Mandić je još uvijek kadet, a Vlado Šola ga je pozvao u juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Mislim da to dovoljno govori o kakvom je potencijalu riječ i mislim da će se još dugo čuti za njegovo ime. Ante je po povratku u Izviđač postao još jači i bolji i napravio je veliki napredak i iskorak. Njemu treba samo još malo utakmica da bi dosegao svoj maksimum."

Što se tiče njihovog daljnjeg razvoja Tolić kaže da je sve na vratarima.

"Sve je na njima i njihovom radu. Ono što ja mislim je da će i Grbavac i Mandić jako daleko dogurati. Ne želim stavljati nikakvo breme na njihova leđa, ali lijepa je budućnost pred njima.

I u mlađim kategorijama jako je puno kvalitetnih dječaka koji brane mrežu.

"Svaka generacija ima dva do četiri vratara. Djeca su jako talentirana i kvalitetna. Bude tu i odustajanja i mnogi kako odrastaju ne nastave trenirati, ali vjerujte mi kada su vratari u pitanju za Izviđač nema zime", zaključio je Tolić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.