MATEJ MANDIĆ "Dugo smo ovo sanjali, a sada ne želimo prestati sanjati dalje"

Matej Mandić
RK Zagreb

Pred rukometašima Zagreba prvi je dvoboj osmine finala Machineseeker EHF Lige prvaka, u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti francuski Montpellier HB.

Dvoboj hrvatskog prvaka i francuskog viceprvaka na rasporedu je u srijedu, 27. ožujka u Areni Zagreb.

„Zadnjih nekoliko dana potpuno smo fokusirani na Montpellier. Imamo malih problema s bolestima i ozljedama, ali generalno mislim da je ekipa ok i da ćemo do srijede biti svi zdravi. Nakon dugo godina igramo osminu finala i vjerujemo u sebe i u to da možemo nastaviti sanjati ovaj divan san. Htio bih iskoristiti priliku i čestitati našim reprezentativcima na plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, također i našem Suholežniku koji je to ostvario sa Slovenijom. Kao i kod svakog odlaska u reprezentacije igrači se vrati pomalo ispražnjeni, ali mislim da smo se do sada već uspjeli prebaciti u ovaj klupski način funkcioniranja i da nam to neće predstavljati problem protiv Montpelliera. Što se njih tiče mogu reći da se radi o odličnoj ekipi, borbenoj koja puno trči. Imaju nekoliko izrazito kvalitetnih individualaca koji su u stanju konstantno stvarati višak u igri jedan na jedan na što trebamo posebno obratiti pozornost. U prvom redu mislim na Brazilca Montea Dos Santosa, ali isto vrijedi i za Diega Simoneta koji im se sada vratio. Pokretač gotovo svih njihovih akcija je Staš Skube, krila su im odlična, kao i pivoti naš Načinović i Karl Konan koji je zapravo vanjski igrač ali prinudno i jako dobro može odigrati i na poziciji pivota. Ukratko jedna odlična ekipa s kojom nas čeka težak dvomeč, ali mi vjerujemo u sebe, u svoju kvalitetu i u to da možemo napraviti još jedan iskorak. Ovom prilikom htio bih pozvati sve naše navijače da dođu u što većem broju u Arenu Zagreb, da budu naš osmi igrač i da nam pomognu ostvariti još jedan veliki rezultat", rekao je Nikolić.

Matej Mandić vratar Zagreba iznimno cijeni protivnika.

„Dugo smo sanjali o plasmanu u osminu finala, ali sada ne želimo prestati sanjati dalje. Maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu, imali smo dovoljno vremena, tjedan dana smo već na okupu i nadam se da će nam to biti dovoljno da se spremimo kako treba. Dati ćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat za uzvrat u Francuskoj. Što se njih tiče mogu reći da su slični nama. Čvrsti u obrani, ne bježe od kontakta i s puno trke. Na svakoj poziciji imaju dvojicu podjednako kvalitetnih igrača. Forte su im krila, posebno desna koja skaču iz malih kutova i iznimno su opasni. Lijevi bek Monte Dos Santos je također opasan, a ne treba zanemariti ni legendu francuskog  rukometa Valentina Portea kao i našeg Marka Panića iz BiH na desnom vanjskom. No, imamo i mi svoje kvalitete i vjerujemo da možemo napraviti još jedan iskorak. Nakon što smo izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu s reprezentacijom trebalo nam je malo vremena da se opet prebacimo u klupski film, no vjerujem da smo sada potpuno spremni za uhvatiti se u koštac s ovom sjajnom francuskom ekipom. Pozvao bih i naše navijače da nas dođu podržati u što većem broju i da budu naš osmi igrač protiv Montpelliera", kazao je Mandić.

Utakmica se igra u srijedu 27. ožujka s početkom u 20:45 sati.