MATEJ HRSTIĆ 'Pokazali smo dva lica na Europskom rukometnom prvenstvu, sve je to škola za ubuduće'

Matej Hrstić

Ovogodišnje Europsko rukometno prvenstvo donijelo je pomiješane osjećaje kako za Hrvatsku reprezentaciju tako i za sve navijače. Započeli su ovo Europsko prvenstvo s veličanstvenom pobjedom nad Španjolskom, hrabro se suprotstavili Francuzima do samoga kraja, da bi na koncu trijumfirali nad Nijemcima. Međutim, realnost se pokazala drugačijom u „malim utakmicama“ protiv Austrije, Mađarske i Islanda.
 
Kao rezultat toga, završili su na posljednjem mjestu u skupini drugog kruga, što je rezultat koji je bio daleko od očekivanja i željenog. Kladionice nisu pogriješile kada su predviđale 11. mjesto za Hrvatsku jer se to na kraju i obistinilo.
 
Evo što je za Hercegovina.info o svemu ovome kazao Matej Hrstić.

„Pokazali smo dva lica, jedno lice protiv Španjolske, jednim dijelom Austrije i protiv Njemačke i takvoj igri moramo težiti“, izjavio je.
 
Hrstić je naglasio kako su se suočavali sa situacijama u kojima stvari nisu išle onako kako su planirali, ali smatra da je to proces kroz koji moraju proći, posebno kada se u obzir uzme činjenica da su mnogi igrači prvi puta na natjecanju. „Sve je to škola za ubuduće“, dodao je.
 
Iako rezultat nije zadovoljavajući, Hrstić je optimističan.

„Naravno, rezultat nije dobar i svi se slažemo s tim, ali mislim da je bilo dobrih stvari koje treba zadržati, a ove loše stvari pogledati i ispraviti što prije, jer već za dva mjeseca su kvalifikacije za Olimpijske igre i bilo bi odlično kad bi se kvalificirali“, zaključio je.
 
Hrvatska je na četvrtom uzastopnom natjecanju, od 2021. do 2024., doživjela neuspjeh. Ovo je četvrto veliko natjecanje zaredom na kojem su završili izvan top šest, a vidjet ćemo što će se dogoditi na nadolazećim Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvom koji nas očekuju 2025. godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.