Marijan Marić: Želimo biti u vrhu, moramo vratiti izgubljene bodove

HMRK Zrinjski, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, HMRK Zrinjski
Unatoč gustom rasporedu od čak četiri utakmice u samo sedam dana, mostarski rukometaši su se vratili na pobjedničke staze te će u ovom tjednu odigrati dva susreta.

U srijedu će od 18:00 u dvorani na Bijelom Brijegu dočekati RK Kakanj u sklopu zaostale utakmice Premijer lige BiH, dok će za vikend gostovati u Ljubuškom protiv RK Izviđač CO.

U vikendu iza nas, Plemići su lakše nego očekivano svladali gruzijski Batumi u sklopu Challenge Cupa. Jedan od nositelja igre Zrinjskog, Marijan Marić, dijeli slično razmišljanje: "Što se tiče našeg nastupa u Europi, mislili smo da će izazov biti teži no kvaliteta Gruzijaca je ipak bila lošija. Bile su to dvije lakše utakmice za dizanje samopouzdanja i uvježbavanje novih stvari pa su svakako dobro došle u ovom gustom rasporedu", navodi Marić.

Zrinjski je sada u sjajnom naletu od četiri pobjede u nizu i gol razliku +59: "Zadesila nas je kriza koja se baš pojavila u nizu utakmica koje nismo smjeli izgubiti. Dosta nas je pomela, ali ove četiri utakmice su nam dobro poslužile za vraćanje optimizma u našu momčad. Okrećemo se novim izazovima. Moramo se potruditi da vratimo izgubljene bodove, što sigurno neće biti lako", ističe Marić koji je najavio i susret protiv RK Kakanj: "U ova dva tjedna imamo dosta utakmica i nemamo dovoljno vremena za pripremu protivnika, što nam ne ide u prilog. Kakanj dolazi u Mostar i radi se o ekipi koja se ove sezone priključila Premijer ligi. Ipak, u ovoj utakmici sve ovisi o nama te s ozbiljnim pristupom i dobrim ulaskom u utakmici, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Želimo biti u vrhu i kao što sam već rekao - moramo skupljati bodove jer smo ih dosta izgubili."

Rukometaši su za vikend ponovno imali sjajnu podršku, a oni koji su došli na drugi susret protiv BSB Batumi, dobili su i ulaznice za susret u srijedu: "Nadam se da smo vratili povjerenje naših navijača koje smo malo rastužili s domaćim porazima. Oni su prepoznali kvalitet naše momčadi, ali i volju i htijenje te je visoka posjećenost koju imamo uvijek dodatni motiv kako u nominalno jačim, tako i u slabijim utakmicama."

HMRK Zrinjski u srijedu od 18:00 u dvorani na Bijelom Brijegu dočekuje RK Kakanj u okviru Premijer lige BiH. Cijena ulaznice iznosi 3 KM.