Marijan Marić: Želimo biti u vrhu, moramo vratiti izgubljene bodove

Marijan Marić: Želimo biti u vrhu, moramo vratiti izgubljene bodove
Unatoč gustom rasporedu od čak četiri utakmice u samo sedam dana, mostarski rukometaši su se vratili na pobjedničke staze te će u ovom tjednu odigrati dva susreta.

U srijedu će od 18:00 u dvorani na Bijelom Brijegu dočekati RK Kakanj u sklopu zaostale utakmice Premijer lige BiH, dok će za vikend gostovati u Ljubuškom protiv RK Izviđač CO.

U vikendu iza nas, Plemići su lakše nego očekivano svladali gruzijski Batumi u sklopu Challenge Cupa. Jedan od nositelja igre Zrinjskog, Marijan Marić, dijeli slično razmišljanje: "Što se tiče našeg nastupa u Europi, mislili smo da će izazov biti teži no kvaliteta Gruzijaca je ipak bila lošija. Bile su to dvije lakše utakmice za dizanje samopouzdanja i uvježbavanje novih stvari pa su svakako dobro došle u ovom gustom rasporedu", navodi Marić.

Zrinjski je sada u sjajnom naletu od četiri pobjede u nizu i gol razliku +59: "Zadesila nas je kriza koja se baš pojavila u nizu utakmica koje nismo smjeli izgubiti. Dosta nas je pomela, ali ove četiri utakmice su nam dobro poslužile za vraćanje optimizma u našu momčad. Okrećemo se novim izazovima. Moramo se potruditi da vratimo izgubljene bodove, što sigurno neće biti lako", ističe Marić koji je najavio i susret protiv RK Kakanj: "U ova dva tjedna imamo dosta utakmica i nemamo dovoljno vremena za pripremu protivnika, što nam ne ide u prilog. Kakanj dolazi u Mostar i radi se o ekipi koja se ove sezone priključila Premijer ligi. Ipak, u ovoj utakmici sve ovisi o nama te s ozbiljnim pristupom i dobrim ulaskom u utakmici, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Želimo biti u vrhu i kao što sam već rekao - moramo skupljati bodove jer smo ih dosta izgubili."

Rukometaši su za vikend ponovno imali sjajnu podršku, a oni koji su došli na drugi susret protiv BSB Batumi, dobili su i ulaznice za susret u srijedu: "Nadam se da smo vratili povjerenje naših navijača koje smo malo rastužili s domaćim porazima. Oni su prepoznali kvalitet naše momčadi, ali i volju i htijenje te je visoka posjećenost koju imamo uvijek dodatni motiv kako u nominalno jačim, tako i u slabijim utakmicama."

HMRK Zrinjski u srijedu od 18:00 u dvorani na Bijelom Brijegu dočekuje RK Kakanj u okviru Premijer lige BiH. Cijena ulaznice iznosi 3 KM.