Marijan Marić: Ulog je velik, spremni smo za Vogošću

Marijan Marić: Ulog je velik, spremni smo za Vogošću
Mostarski klub ove sezone varira u formi, ali dolazak Zdravka Medića bi trebao stabilizirati oscilacije mlade mostarske momčadi.

Na dosadašnji tijek se osvrnuo i ponajbolji igrač Zrinjskog, Marijan Marić:

"Pred početak lige, dvije Kup utakmice protiv lidera prvenstva Bosne Visoko su nam jako dobro došle da ocijenimo svoju kvalitetu. Nažalost, prvu utakmicu smo podbacili, nismo odigrali ni blizu naših očekivanja i rezultat toga je izgubljena utakmica s visokih 13 razlike.

Uzvratnu utakmicu smo morali odigrali maksimalno kako bi s pobjedom ušli u početak prvenstva. To smo i ostvarili te s velikom dozom borbenosti pokazali kako se možemo nositi i s favoritima ove sezone."

Otežavajuća okolnost za Zrinjski bit će izostanci Paradžika, Pavlovića i Grbavca: "Ozljede nas muče ovu polusezonu. Čitave pripreme smo bez ljevaka na poziciji desnog beka što stvara velike probleme za taktiku u napadu. Nažalost, ostali smo i bez Marina Paradžika koji se nesretno ozlijedio, ali moramo prihvatiti takvo stanje i dodatnim zalaganjem nadoknaditi njihove izostanke", ističe Marić.

Vogošća je protivnik koji je prethodne dvije godine u infarktnim završnicama uzimao puni plijen iz Mostara, ali se u Zrinjskom nadaju kako će drugačijim pristupom u ovoj utakmici uspjeti nametnuti ubrzani ritam i tempo u napadu te ozbiljan i muški pristup u obrani: "Prva prvenstvena utakmica ove godine. Zahtjevan protivnik koji nas je pobijedio zadnje dvije sezone na našem terenu. Veliki je ulog kod nas. Ukoliko želimo uloviti Play-off, moramo pobjeđivati sve domaće utakmice. Vogošća je dosta mijenjala tijekom pauze. S novim trenerom su promijenili i stil igre. Pripremamo se za njih u dosta videoanaliza i smatram da ćemo biti spremni odgovoriti na zahtjeve koje će nositi ta utakmica", navodi Marijan Marić.

Recept za ovaj susret je jasan: "Protiv Visokog smo izvanredno odigrali duboku obranu. U subotu vjerujem da ćemo ponoviti istu igru i pokazati da ono protiv Visokog nije bila slučajnost nego da je to naš stil igre", zaključuje Marić.

Derbi HMRK Zrinjski - RK Vogošća PH na rasporedu je ove subote od 19:00 u dvorani na Bijelom brijegu.