Ljubuški ženski rukomet na kraju polusezone velikih očekivanja

... gledajući „goli“ rezultat – nikad bolji!? Za kratko podsjećanje, bez velikih promjena u sastavu idilično sa već poodavno bivšim trenerom Matom Nikolićem rukometašice su startale zajedničkim Ilindanskim druženjem u Metkoviću, slijedile su temeljite pripreme s ciljem da se u jakoj regionalnoj ligi ne bude „kanta za napucavanje“. 

Problemi su počeli s proslavom desetogodišnjice sadašnjeg imena Ljubuški i revijalnih utakmica protiv zagrebačke Lokomotive, teškom ozljedom koljena prve vratarke Bojane Bijelić.

Slijedio je loš start u regionalnoj ligi, porezi u Zagrebu i Pljevljima, svađa i razlaz s trenerom Nikolićem nakon čega klub ostaje i bez dvije igračice Martine i Ane Nikolić, trenerove kćerke i bratične, slijede optužbe i protuoptužbe, na užarenu klupu sjeda „čovjek iz sjene“ domaći kadar mr. Zvonko Herceg, koji zbog obveza dijela igračica prema školi i studiju slavnom Hypu u beč, vodi kadetski sastav „prošaran“ s nekoliko seniorki.

Uz katastrofalne rezultate i to se izdržalo, a onda slijede novi udari. U prometnoj nezgodi uoči prve utakmice u Hadžićima jedina u busu punom rukometašica, teže se ozlijedila druga vratarka Renata Medak, pa na vrata morala 15-godišnja Andrijana Jelčić.

No, to nije sve u derbiju sezone protiv prvaka Borca pri vodstvu od pet pogodaka uslijedila je teža ozljeda prvog strijelca i svakako prvog šutera lige, Danijele Mistrić. Tako je naslov na koji se čeka već sedmu sezonu, izgubljen već u drugom kolu. Odlazi Dragana Dejanović koja se nije snašla, a trebala je zamijeniti Josipu Tomić koja je prešla u zagrebačku Lokomotivu.

Nakon tako groznog uvoda kada bi se i puno financijski klubovim povili pod teretom problema, Ljubuški je nastavio bez zaustavljanja za što velike zasluge pripadaju treneru Hercegu, jer osim njega teško bi se drugi dobrovoljac našao. Uz poraz od Borca, slijedio je još jedan od Mire u Prijedoru, ali i devet pobjeda, pa je Ljubuški LO na kraju polusezone drugi. Izvjesno je da će i na kraju sezone po šesti puta (!) biti drugi, dok kup pruža priliku i za rezultatski popravni. Dobar plasman unatoč svemu čak je manje važan, u odnosu na ukupni profit.

Jelčićeva je obranama tijekom jeseni pokazala talent kakav se rijetko sreće, potkraj sezone priključila joj se još mlađa vanjska igračica Katarina Pavlović. Iz Splita pristigla Dora Nikolić postala je akvizicija kakva se samo poželjeti može, Andrea Prusina i Marija Boras uspjele su uskladiti studij u Mostaru s obvezama u matičnom klubu, što je za male sredine izuzetno važno. Klaudija Knezović se vratila u pravu formu dok je kapetanica Maja Prusina blistala… Uglavnom, ekipa je puna elana otišla na zasluženi zimski odmor, riješena da u nastavku pokuša Borcu pomutiti novo dvostruko slavlje.

Maja Prusina prvi strijelac svih liga

Kapetanica Ljubuškog sa 106 pogodaka iz deset utakmica, prvi je strijelac svih rukometnih liga. Sa 103 pogotka prati je Mirna Čolić (RK Ilidža), dok je prvi strijelac prvenstva rukometaša Doborac postigao 'tek' 95 pogodaka.

Prva prava prilika Zvonke Hercega

Nisu samo oslabljene rukometašice zapele nego očito je i trener Zvonko Herceg. Pokušavao je ovaj bivši rukometaš Izviđača u različitim kombinacijama u matičnom klubu, ali ostao je dojam ipak bez prave prilike. Ženski klub mu je došao kao prva prava prilika koju očito je ovaj magistar kineziologije nastoji iskoristiti.

Večernji list