VIDEO  LJUBUŠAK PONOVNO BRILJIRAO Matej Mandić ove sezone je ključ Zagrebovih dobrih rezultata u Ligi prvaka

Matej Mandić
RK Zagreb

Hrvatski prvak Zagreb u 2024. godinu ući će s nadom kako može proći skupinu i izboriti nastup u osmini finala Lige prvaka. U vrlo izjednačenoj i jakoj skupini trenutno je na šestom mjestu, iza njega su Eurofarm Pelister i Kolstad s kojim će voditi bitku za prolaz.

U iznimno izjednačenoj skupini Kolstad na sedmom mjestu, dakle onom koje ne vodi u doigravanje, ima devet bodova, a drugoplasirani Aalborg ima samo tri boda više. Zagreb je na deset bodova, a kod Kolstada će gostovati i to bi mogla biti ključna utakmica skupine.

U Bitoli se očekivala teška utakmica bez obzira što je Zagreb lako slavio u prvom susretu. Tako je i bilo, do samog kraja vodila se velika bitka, a na kraju je Zagreb ipak odnio pobjedu.

Zagreb se vrlo brzo odvojio i na sredini prvog poluvremena imao je vodstvo 8:3. U tim trenucima sve je izgledalo idilično za Nikolićevu momčad, od početka je sjajno u utakmicu ušao i Matej Mandić, a on je ove sezone ključ Zagrebovih dobrih rezultata u Ligi prvaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Razlika je mogla biti na odmoru i veća, ali uspio je Eurofarm malo smanjiti zaostatak i na odmor se otišlo s 13:10 za goste.

Mandić i Morales na otvaranju drugog dijela vratili su Zagreb na plus pet, ali onda kao da je došlo do malog opuštanja i pada koncentracije što je domaćin iskoristio i uspio se potpuno vratiti u utakmicu.

U tim trenucima stvari nisu izgledale dobro za Zagreb, Zvonimir Srna zaradio je treće isključenje, Eurofarm je golom Peševskog u 49. minuti izjednačio na 18:18 te je prijetio da se cijela priča u potpunosti okrene.

Ipak, Zagreb odlazi na dva gola razlike i do kraja susreta ipak je uspio iskontrolirati rezultat i doći do pobjede.

Mandić je bio sjajan s 19 obrana, pet golova postigao je Luka Lovre Klarica, a četiri Aleks Kavčić. Kod Makedonaca Filip Kuzmanovski postigao je osam golova.

Sportnet.hr

Standings provided by Sofascore