KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE Marin Šego oprostio se od rukometnih terena

Marin Šego
Jozo Cabraja/kolektiff

Hrvatski rukometni vratar Marin Šego završio je svoju rukometnu karijeru. Nakon 22 godine aktivnog igranja, odnosno branjenja Šego je odlučio kako je došlo vrijeme za oproštaj od rukometnih terena. 

Svoju posljednju sezonu odradio je u dresu Göppingena gdje je branio posljednje dvije sezone.

Šego je prve rukometne korake napravio je s devet godina u matičnom HRK Međugorju, a u rodnoj Hercegovini je branio još za Zrinjski i Izviđač. Zanimljivo je kako je tada mladi Šego stopirao iz Međugorja u petnaestak kilometara udaljeni Ljubuški kako bi svakodnevno stizao na treninge. Iz Hercegovine je Šego otišao u Hrvatsku, točnije u Čakovec.

Veliki Šegin iskorak bio je prelazak u redove RK Zagreba gdje je pokazao o kako kvalitetnom vrataru se radi.

Nakon toga uslijedio je odlazak u Poljsku, odnosno u Wislu Plock i Kielce s kojim je Šego 2016. godine postao prvak Europe, nakon čega mu je priređen i veličanstveni doček u Međugorju, upravo na igralištu u blizini obiteljske gdje je napravio prve rukometne korake.

Branio je Šego potom uspješno i za Pik Szeged, Montpellier, te naposljetku za Göppingen

Za rukometnu reprezentaciju Hrvatske Šego je branio 63 puta, a 2020. godine osvojio je srebro na Europskom prvenstvu u Švedskoj, Austriji i Norveškoj.

"Nakon 22 godine došlo je vrijeme za oproštaj. Na ovaj korak prvenstveno sam se odlučio zbog svoje obitelji i djece i brojnih preseljenja koja smo imali do sada, a oni uskoro kreću u školu. Što se tiče fizičkog stanja i zdravlja, sigurno je da sam mogao još braniti. Bilo je i ponuda iz "egzotičnih" destinacija, no ovo je najbolja odluka za mene i obitelj", kaže Šego za Hercegovina.info.

Itekako može biti zadovoljan i ponosan na učinjeno u karijeri.

"Dugo je sve trajalo, 22 godine. Od toga sam 15 godina igrao u velikim europskim natjecanjima, te za reprezentaciju. Promijenio sam šest liga, igrao u nekoliko država i puno toga prošao. Mogu reći kako sam prezadovoljan karijerom", kazao nam je Šego.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.