KORAK BLIŽE POLUFINALU Danci tijesno svladali Šveđane

Danska Švedska rukomet
EPA

Danska je i dalje stopostotna i nastavlja put prema polufinalu Europskog prvenstva. Protiv Švedske je slavila s 28:27 u susretu s kaotičnom završnicom.

Prvo su Danci postigli pogodak za plus dva, no on je nakon pregleda snimke poništen da bi na kraju bio poništen i pogodak Švedske za poravnanje.

Danci su najvećim dijelom susreta imali prednost, ali u završnici susreta su je skoro u potpunosti uspjeli izgubiti.

U 27. minuti susreta Danska je prvi put stigla do osjetnije prednosti kada je napravila seriju 4:0 i povela sa 16:12 te do kraja susreta više nije niti jednom dopustila niti poravnanje.

U završnici susreta Danska je zadržala vodstvo iako se Švedska nije predavala i pokušavala se vratiti.

Kod vodstva Danske 28:27 Švedska je imala napad za poravnanje, ali Lagergren nije pogodio iz dobre pozicije, Nielsen je pročitao taj pokušaj.

Danska je dobila priliku dovršiti posao, imala je i igrača više, došla do pogotka, ali loptu je uzela iz prostora i nakon pregleda snimke pogodak je poništen.

Švedske je ponovno dobila posjed i 17 sekundi za posljednji napad, Bergendahl postiže pogodak, ali niti taj gol nije priznat zbog navodnoig prijestupa.

Nakon jučerašnjih smiješnih odluka u dvobojima između Hrvatske i Francuske te Njemačke i Islanda, još jedna utakmica koja će vući za sobom repove zbog općeg dojma laganog poguranca za Dansku.

Najbolji kod Danske bili su Mathias Gidsel s deset golova te Mikkel Hansen s pet. Kod Švedske Hampus Wanne postigao je devet golova.

Sportnet.hr