Karačić se vraća u sastav, Marino Marić u idealnoj postavi prvog kruga

Doček rukometaša u Mostaru
Emilio Perić / hercegovina.info

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja natjecanje na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu susretima drugog kruga, a u sastav je uvršten i Igor Karačić.

Uoči sutrašnje utakmice Hrvatske i Bahreina, u sastav Hrvatske ulazi Igor Karačić. dok iz sastava izlazi Janko Kević. Karačić je propustio prvi dio prvenstva zbog upale pubisa.

Reprezentaciji će se priključiti i Matej Hrstić koji je na širem popisu igrača za Svjetsko prvenstvo.

Novu skupinu uz Hrvatsku, Katar i Japan, čine još Danska, Argentina i Bahrein, a upravo je ta azijska reperezentacija prvi hrvatski suparnik u četvrtak u Cairo Stadium dvorani, najvećem objektu ovog svjetskog prvenstva koje može primiti čak 16 900 gledatelja, ali će tribine biti prazne. 

“Čekat će nas jedna isto zahtjevna utakmica. Oni su vrlo nezgodna reprezentacija, to su pokazali kad su u Kataru eliminirali Katar za Olimpijske igre, a vidjeli ste jučer kakva je borba bila s Katarom. To je jedna ekipa koja je individualno jako dobra. Vanjska trojka je iznimno dobra 1 na 1, i tu možemo imati velikih problema ako ne budemo imali jednu gustu, čvrstu zonu. Znaju držat loptu, nisu rasipnici, vrlo su lukavi tako da, nipošto ih ne smijemo podcijeniti. Bit će teška utkakmica. Moramo se spremiti za to.

To je sada nakon puta, nakon svega, sad se moramo reorganizirati, nekako se spremiti za to, resetirati se na određeni način. Imaju tri beka, vrlo interesantna, različitog tipa ali iste igre, i u leđa nam guraju stalno, tranziciju prema naprijed imaju jako dobru. Golman zna jako dobro, obranu igraju dvije, isto ko mi 6-0, ali igraju 5-1. Doduše nju manje, inače im je osnovna zona 6-0. Ako mislimo da će sutra biti lako, to bi bio autogol kao protiv Japana“, kazao je izbornik Lino Červar.

Marino Marić u idealnoj postavi prvog kruga

Specijalizirani rukometni portal Handball-Planet objavio je listu po njima najboljih igrača prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2021.

Na popisu je jedan Hrvat - pivot Marino Marić, ujedno i najbolji strijelac reprezentacije sa 16 golova u prve tri utakmice. MVP prvog kruga je Frankis Marzo, Kubanac u dresu Katara. Jako dobro smo ga zapamtili iz treće utakmice, Hrvatskoj je zabio sedam golova te pokazao koliko je opasan. Obrana se cijelu utakmicu mučila s njim.

Idealna postava:
LIJEVO KRILO: Angel Fernandez Perez (Španija)
LIJEVI VANJSKI: Sander Sagosen (Norveška)
SREDNJI VANJSKI: Kentin Mahe (Francuska)
DESNI VANJSKI: Dominik Mathe (Mađarska)
DESNO KRILO: Pedro Portela (Portugal)
PIVOT: Marino Marić (Hrvatska)
VRATAR: Adam Morawski (Poljska)