KAOS U RUKOMETNOJ PREMIJER LIGI BIH Trebalo je ispasti pet klubova, NO RS BiH promijenio odluku usred sezone

RK Sloboda - RK Izviđač
RK Sloboda

U rukometnoj Premijer ligi BiH vlada pravi kaos, a posebno se to odnosi na borbu za ostanak u istoj. Naime, ranije je još najavljeno kako će najviši rang natjecanja napustiti pet klubova, što je sa sobom donijelo neizvjesnu borbu za svaki bod.

Nadanja za ostanak već su izgubili RK Kakanj, RK Gradačac i RK Bosna Visoko, dok se grčevita borba vodila između ostalih klubova kako bi izbjegli doći na dva upražnjena mjesta koja vode u niži rang.

No, prije nekoliko dana usred sezone Nadzorni odbor RS BiH donio je odluku kako će iz lige ispasti samo tri kluba, što je razveselilo RK Iskra, RK Hercegovina i RK Goražde.

Nadzorni odbor RS BiH je naveo da Upravni odbor RS BiH u vrijeme donošenja odluke o istupanju pet klubova nije bio upisan u Ministarstvo pravde.

Naveli su da takve odluke nisu pravne i da ostaje da ligu napuštaju tri kluba.

Nakon ove odluke priopćenjem se danas oglasio Upravni odbor RS BiH.

"Ovim putem želimo informirati javnost da se natjecanje u BH Telecom Premijer ligama BiH za rukometaše i rukometašice, provodi prema Propozicijama natjecanja koje je na temelju svojih nadležnosti, poštujući sve normativne akte RS BiH, usvojio UO RS BiH i da nema i neće biti nikakvih  odstupanja od usvojenih propozicija. Također ističemo da su dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o promjenama broja ekipa koje  će na kraju sezone napustiti BH Telecom Premijer ligu, plod neovlaštenog i nenadležnog predstavljanja, preglasavanja i osobnih stavova pojedinaca te da nemaju uporište niti u jednom normativnom aktu RS BiH", ističu.

"S obzirom da je plasiranje ovih dezinformacija u javnosti izazvalo uznemirenost i zbunjenost, te s obzirom da su navedene dezinformacije plasirane s potpisom osobe koja se lažno predstavlja kao  predsjednik Nadzornog odbora RS BiH, mi dolje potpisani pokrećemo stegovni postupak protiv istog", dodaje se.

"Žalosti činjenica da su pojedini članovi UO RS BiH koji su bili glavni zagovornici usvajanja Propozicija  s ovakvim odredbama oko broja klubova koji napuštaju BH Telecom Premijer lige na kraju sezone,  odjednom zbog stanja na ljestvicama, postali glavni protivnici primjene Propozicija. Želimo informirati rukometnu javnost da Propozicije natjecanja BH Telecom Premijer lige u obje  konkurencije, usvojene temeljem svih normativnih akata RS BiH, jednoglasno od svih članova UO RS BiH i da su kao takve obvezujuće za sve sudionike natjecanja", stoji u priopćenju kojeg potpisuju članovi UO RS BiH; Slobodan Zadro, Kenan Magoda,  Zoran Trlin, Emir Dautović, Branko Vukojević, Nedim Musić, Dario Pušić, Haris Galijašević.

RK Sloboda - RK Izviđač

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.