KAKO TO, KAKO TO Nikola Karabatić ima koronu, ali igra na prvenstvu

Nikola Karabatić
Profimedia

Nikola Karabatić bio je pozitivan na testu za koronavirus nakon utakmice Francuske i Nizozemske prošli četvrtak, ali mu je EHF bez obzira na to dozvolio da igra protiv Islanda u subotu, piše makedonski portal 24rakomet. Zaraženi Karabatić je u porazu Francuske protiv Islanda (29:21) postigao jedan gol, a četiri namjestio. 

EHF: Nije opasan po okolinu jer ima puno antitijela

Iz EHF-a su Makedoncima objasnili da su Karabatiću dozvolili nastup jer je prebolio koronu u prosincu, pa ne predstavlja opasnost po okolinu jer ima visoku razinu antitijela.

"Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju njegove razine antitijela procijenili smo da smije igrati", odgovorili su.

Koronu je imao i 22. prosinca

Karabatić je prvi put pozitivan test imao 22. prosinca. Testirao se nakon što je osjetio simptome koronavirusa. Nakon pozitivnog testa propustio je dio priprema za Euro i ostao u izolaciji u Strasbourgu.

Karabatića će i dalje testirati i dozvoliti mu da igra ako mu se razina antitijela ne smanji. Francuska ključnu utakmicu igra večeras od 20:30 protiv Crne Gore. Nakon poraza od Islanda, koji ju je pobijedio iako je zbog zaraze bio bez praktično kompletne prve momčadi, Francuska danas mora dobiti Crnu Goru. 

Karabatić s koronom smije, zaraženi izbornik ne smije voditi Francuze

I dok je Karabatić zaražen smio igrati protiv Islanda, tu utakmicu je zbog pozitivnog testa morao propustiti francuski izbornik Guillaume Gille. Njega je privremeno zamijenio izbornik mlade reprezentacije Yohann Delattre.