JOSIP ŠARAC "To se vježba godinu dana, mi smo probali nešto na jednom treningu i nije išlo"

Josip Šarac
HRS/Jozo Čabraja/Kolektiff

Iako je Hrvatska kvalitetnija od Grčke, postojala je određene nervoza uoči ovog gostovanja. Hrvatska si nije smjela dopustiti poraz, no izdržala je pritisak i upisala pobjedu.

"Malo je pao kamen sa srca jer ono što smo prokockali protiv Nizozemske morali smo ovdje nadoknaditi. Znali smo da neće biti lako, Grčka je pobijedila Nizozemce, nisu oni loša ekipa, ali mi smo ipak puno bolji. U prvom poluvremenu imali smo previše promašenih zicera i kontri, a njihov golman je dobro branio. U drugom dijelu Cindra je dobro vodio igru, prolazio jedan na jedan i došli smo na plus pet te mirno priveli utakmicu kraju", kaže Josip Šarac.

Izbornik Perkovac pokušao je smiriti igrače na odmoru.

"Rekao je da igramo dobro, ali smo u napadu malo statični, da ne vučemo polukontru te kada u nju i odemo da promašimo zicer. Poručio nam je da samo skupimo glave, nastavimo ovako u obrani i da ćemo na kraju pobijediti."

Drugo poluvrijeme bilo je bolje, ali Šarac smatra da je i ono moglo biti bolje.

"Drugo poluvrijeme donekle je bilo pravo izdanje, ali ne u potpunosti. Na momente smo igrali dobro, na momente smo radili neke greškice, ali imali smo praktički samo jedan trening i teško je tako. Pokušali smo u početku s 5-1, nije to dobro izgledalo. Ta obrana se vježba godinu dana, mi smo probali nešto na jednom treningu i nije išlo. Vratili smo se u klasičnu 6-0 i malo je bolje izgledalo, ali puno je tu još prostora za napredak."

Sportnet.rtl.hr