FOTO  Jelena Kekić: Voljela bih da naslov dođe u Mostar

Jelena Kekić, HRK Katarina

Ove godine liga za rukometašice je dosta izjednačena i zanimljiva, pa evo što o svemu tome za naš portal kaže Jelena.

Kako si zadovoljna dosadašnjim učinkom svoje ekipe u prvenstvu?

Nalazimo se u vrhu ljestvice, a to je bilo i očekivano. Nadam se da cemo i ostati u vrhu, a zadovoljni smo mjestom na kojem smo sada. Uvijek se može bolje i mi ćemo se potruditi da bude još bolje.

Ove godine kao pobjednice kupa igrale ste i Europske utakmice, pa koliko Vam je dobro došlo to euro iskustvo?

Da, jesmo i igrali smo oba susreta u Francuskoj. Za dosta cura to je bilo prvo europsko iskustvo, i svima nam je dobro došlo da vidimo kako se igra rukomet vani koji je dosta jači i brži nego kod nas. Te cure treniraju po 5-6h dnevno, a mi svi znamo da su naši termini ograničeni na 1h do 1h i 15 min jednom dnevno. Znači samo rad, rad i rad!

Ova sezona je dosta izjednačena. Borac, Mira, Zrinjski i Katarina su kandidati za vrh, pa tko po tebi ima najveće izglede?

Mislim da će biti neizvjesno do samoga kraja sezone. Dosta je teško poraziti Miru na njihovom  terenu, te mislim da je to jedno od najtežih gostovanja. Slično je i sa Boracem u Banjaluci. Ali najbolje ekipe za mene su Zrinjski i Katarina, i voljela bih da titula dođe u jedan od naših mostarskih klubova.

Katarina standardno igra godinama dobar rukomet, i tko je po tebi najzaslužniji za te uspjehe?

Katarina se uvijek nalazi u vrhu ljestvice, no još uvijek nismo imali dovoljno sreće za osvajanje prvenstva. Nadam se da ćemo to ostvariti u budućnosti. Zasluge za dobre rezultate idu ljudima  ljudi u upravi koji se trude da održe klub omogućavajući igračicama stipendije, a svi dobro znamo kakve je financijska situacija u našem gradu i državi, te  da je jako teško doći do novaca. Naravno za dobre igre i rezultate su ipak najzaslužnije igračice koje igraju.

Redovito si među najboljim igračicama Katarine, pa kako si zadovoljna svojim igrama?

Zar jesam? Ja mislim da uvijek može bit bolje

 U ovom kolu stiže Vam Ljubuški, pa možeš li malo o toj utakmici, što očekuješ od nje, imate li problema sa sastavom?

Da, u subotu se satajemo s Ljubuškim. Mislim da će biti dosta dobra utakmica. Ljubuški ima mladu ekipu koja je dosta napredovala i pokazale su u dosadašnjem prevenstvu da mogu biti jak protivnik svima. Samim tim Što smo igrali protiv njih u finalu kupA proŠle godine i porazili ih, pa one će imati još veći motiv. Za nas samo pobjeda dolazi u obzir, iako ima dosta odsutnih cura s treninga zbog bolesti. Mislim da ako budemo dobro igrali odbranu, neće biti velikih problema.

Kakvu su ti ambicije u daljoj karijeri?

Volim da igram rukomet i zato i jesam tu.  Ali najvažnije mi je sada da se zaposlim s obzirom da sam završila fakultet, pa mislim da ću tu i ostati u svom gradu.

Za kraj poruka čitateljima i navijačima?

Pozdrav svim čitateljima i navijačima naših klubova, Zrinjskog i Katarine i pozivam ih da dolaze u što većem broju na naše utakmice i navijaju.

Prva prigoda za dolazak na utakmicu jeste subota u 20. sati  kada rukometašice Katarine igraju svoju utakmicu sa Ljubuškim.

hercegovina.info