IZVIĐAČ ZAPOČEO PRIPREME Čolina zadovoljan jer su svi igrači došli spremni na prozivku

Toni Čolina
Izviđač

Rukometaši Izviđača sinoć su nakon 16 dana zasluženog odmora započeli pripreme za proljetni dio natjecanja. Šef stručnog stožera Toni Čolina sa svojim suradnicima obavio je prozivku igrača nakon čega je obavio testiranje trkačkih sposobnosti svojih rukometaša s kojim su stigli na početak priprema.

Nakon treninga ekipa koja vodi službene stranice Izviđača upitali su trenera Čolinu kako je zadovoljan sa stanjem svojih rukometaša na prvom treningu?

Odmarali smo 16 dana. Igrači su stanku iskoristili za prijeko potreban odmor i rekuperaciju, ali isto tako imali su obvezu provoditi i neke fizičke aktivnosti kako ne bih došli zapušteni. Momci su došli optimalno spremni. Na današnjim testiranja motoričkih sposobnosti svi su zadovoljili, tako da sam time zadovoljan. Sutra ćemo provesti testiranja snage i ostalih parametara tjelesne spreme. Ekipa, mogu reći generalno, diše kao jedan organizam i vidi se da imaju odgovornost prema svojim obvezama, što se pokazalo na testiranju trčanja, tako da sam ste strane zadovoljan. Vjerujem da će i sutrašnji rezultati testiranja biti ok, konstatirao je Toni Čolina

Kakav je plan priprema?

Prvi tjedan priprema planiran je za provođenje aktivnosti kako bi smo igrače pripremili za ulazak u „full“ trenažni proces. Nakon toga idemo spartanski. Dvorana nam je hladna pa ćemo pripremne utakmice morati igrati vani. Svakako, ovaj mjesec dana moramo iskoristi da bi spremni ušli u novu sezonu. Dogovorili smo igranje triju prijateljskih utakmica. U Trogiru ćemo 20.01.2024. odigrati prvu pripremnu utakmicu s hrvatskim premijerligašem MRK Trogir te dvije utakmice na turniru u Labinu 26. i 27.01. s jakim protivnicima. Krajem mjeseca tj. 31.01.2024. godine igramo zaostalu utakmicu 3. kola BH Telecom Premijer lige s momčadi Hercegovine u našoj dvorani. Početak natjecanja u proljetnom dijelu je zakazan za 10.02.2024. godine kad nam slijedi utakmica 14.kola s momčadi Maglaja u Maglaju, dodao je Toni Čolina..

Jesu li svi igrači pojavili na prvom treningu?

Na raspolaganju su svi koji su trebali doći. Nedostaju Bebek i Vukšić koji su još uvijek izvan stroja i neće ih biti duži period. U srijedu nam se priključuju i igrači koji su na produženom odmoru zbog vjerskih blagdana, kazao je Čolina.

Gdje ste planirali obaviti pripreme?

Raditi ćemo u dvorani, a ako nas vrijeme posluži imati ćemo dosta treninga na otvorenom na atletskoj stazi stadiona „Babovac“ zbog podizanja fizičkih sposobnosti, na kraju razgovora zaključio je Toni Čolina.