Izviđač slavio na neugodnom gostovanju, slijedi derbi sezone koji može odlučiti prvaka

Sloga Izviđač
Detalj s utakmice

Rukometaši Izviđač Central osiguranja odigrali su sinoć u Gornjem Vakufu - Uskoplju jednu odličnu rukometnu predstavu u kojoj su savladali domaću momčad Sloge rezultatom 22:27 (8:15). Kiks protiv Konjuha u prošlom kolu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, dodatno je mobilizirao „Skaute“.

Izviđač je dobro krenuo, golovima Miloša Kosa poveo je 2:0 u 3. minuti. Nakon toga, sve do desete minute, momčadi su naizmjence postizali pogotke (4:5). Kako se na kraju pokazalo, „Skauti“ su od 10. do 17. minute riješili pitanje pobjednika u ovom susretu. Naime, razbranio se novopečeni hrvatski reprezentativni vratar Matej Mandić, a u napadu se pogađalo iz svih pozicija. Serijom 5:0, „Skauti“ su u 17.minuti došli do šest golova prednosti (4:10), koju su do konca poluvremena i povećali (8:15).

U drugom poluvremenu „Skauti“ ništa nisu prepuštali slučaju, nastavili su čvrsto i borbeno. Trener Čolina, rotirajući postavu, držao je visok tempo i ritam, ne dopuštajući domaćinu da ni u jednom trenutku ugrozi pobjedu njegovih izabranika. Uglavnom, Izviđač je održavao rezultatsku prednost, od sedam-osam pogodaka, sve do same završnice susreta. U posljednjih pet-šest minuta, kada je bilo očito da je pobjeda osigurana, u redovima Izviđača priliku su dobili i oni koji imaju manju minutažu, što su iskoristili domaći i donekle ublažili visoki poraz.

Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Milan Vukšić i Mladen Bošković s pet pogodaka. Četiri pogotka postigao je Stjepan Jozinović, po tri Amir Muhović i Miloš Kos te po dva Domagoj Alilović i Mirko Mišetić.

Kod domaćina najviše pogodaka postigao je bivši „Skaut“ Božidar Leković sedam, po četiri su postigli Marijan Šaravanja i Rashit Kaiumov te tri Radovan Uljarević.

Premijer liga se nastavlja ubrzanim ritmom jer već u nedjelju pred „Skautima“ utakmica sezone. Naime, u Gradsku športsku dvoranu u Ljubuški dolazi banjalučki Borac. Pobjednik iz toga susretu biti će nadomak titule rukometnog prvaka BiH za natjecateljsku sezonu 2020/2021.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 26. kolo.
Gornji Vakuf/Uskoplje, 05.05.2021. u 18:00 sati.

MRK Sloga – RK Izviđač Central osiguranje 22:27 (8:15)

Gornji Vakuf/Uskoplje, Sportska dvorana Gornji Vakuf – Uskoplje, bez gledatelja.
Suci: Saša Bijelić (Gradiška) i Miroslav Tovilović (Doboj).
Nadzornik: Vladimir Križanec (Banja Luka).

MRK Sloga: Biljaka,Halebić 1, Hadžić, Destanović, Štrkalj, Šaravanja 4, Dedić 2, Leković 7, Kaiumov 4, Čaluk, Čaber, Demirović, Simić 1, Uljarević 3.
Trener: Aleksandar Radosavljević.

RK Izviđač CO: Grbavac, Mandić (13 obrana), Vukšić 5/3, Alilović 2, Kos 3, Odak 1, Jozinović 4, Bošković 5, Mišetić 2, Bubalo, Miličević, I. Pavlović, Ćeško 1, Šoljić 1, Bebek, Muhović 3.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: RK Sloga 8 minute, RK Izviđač CO 6 minuta.
Sedmerci: RK Sloga 3/3, RK Izviđač CO 4/3.