Izviđač osvojio bod u važnoj utakmici za naslov prvaka

HRK Izviđač
RK Izviđač

Skauti“ su i nakon 13. kola proljetnog dijela natjecanja u Premijer ligi BiH ostali neporaženi. Računajući službene utakmice ovo je jubilarna, dvadeseta, utakmica bez poraza u nizu. Naime, „Skauti“ su nakon što su, 05.12.2021. godine, poraženi u dvorani „Borik“ u Banja Luci od Borca, rezultatom 24:23, odigrali šesnaest prvenstveni i četiri kup utakmice i ostvarili skor od sedamnaest pobjeda i tri remija i u utrci za osvajanje oba pokala.

Sinoć u utakmici u Gornjim Osječanima, kod Doboja, rukometaši Izviđača su još jednom pokazali svoj karakter. Iako su, pet minuta prije kraja susreta, pri rezultatu 30:26 za domaćina, bili u skoro u izgubljenoj poziciji, nisu se predavali. Proradio je inat i prkos zbog nepravde, jer se u igru u posljednjih deset minuta, uključio i delegat Zoran Anušić iz Prijedora te im dodijelio 4 minuta isključenja zbog navodnih nepravilnih izmjena. Nakon toga, zadnji pet minuta susreta, letjeli su terenom, ginuli za svaku loptu te, serijom 4:0, poravnali rezultat. Osim poravnanja rezultata na 30:30, u posljednjih desetak sekundi imali su i sedmerac za pobjedu, koji nažalost nisu realizirali.

Utakmica u maloj školskoj dvorani u Gornjim Osječanima u prvom dijelu bila rezultatski, uglavnom, izjednačena. Jedni i dugi su se izmjenjivali u prednosti od jednog do dva pogotka.

Domaćin se je strpljivo gradio napad, dugo, do pasive, dok su „Skauti“ svoj napad završavali brzo. Probleme obrani Izviđača stvarali su kružni napadači tako što su u dugom napadu uspijevali izboriti poziciju te akciju završavali pogotkom ili sedmercem. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 16:15 za domaćina.

Drugi dio je Izviđač dobro otvorio, uglavnom brzim akcijama, brzo je dolazio do pogotka. Domaćin se mučio, igrajući strpljivo, do pasive, dok s druge strane napad Izviđača je završavao munjevito. U tim trenucima je izgledalo da samo malo nedostaje da Izviđač napravi ozbiljniju prednost i da se rezultatski odlijepe. Međutim, dobar početni ritam, poremetilo je isključenje Ivana Miličevića pri pasivnom napadu Sloge.

Nakon što „Skauti“ nisu uspjeli napraviti prednost, utakmica je ušla u ritam koji je odgovarao domaćinu. Sloga je pod dirigentskom palicom Vladimira Stankovića strpljivo gradila napad, tražeći priliku za pogodak preko krila ili kružnog napadača. Nakon isključenja Amira Muhovića domaćin stvara značajniju prednost (24:22 u 44.minuti, 26:23 u 49.minuti).

U posljednjih deset minuta, u igru se uključio delegat Zoran Anušić, koji najprije dvije minute dodjeljuje Mihaelu Bebeku, ujedno je to bilo diskvalificirajuće treće isključenje, zbog navodne nepravilne izmjene, a, umalo, nakon toga i treneru Toniju Čolini. Takvu situaciju koriste domaćini i u 52. minuti stižu do četiri gola viška (28:24), a prednost od četiri gola imali su i u 55. minuti (30:26).

U posljednjih pet minuta „Skauti“ su zbili redove, Matej Mandić je skinuo nekoliko lopti, obrana presjekla nekoliko dodavanja, a u napadu Kos pogađa tri puta te jednom Jozinović za poravnanje rezultata na 30:30.

Sloga je imala četrdeset pet sekundi prije kraja, loptu i napad za pobjedu, ali šut Đurđevića brani Mandić. U brzoj kontri, dvanaest sekundi prije kraja u „zicer“ prilici je Miličević. Nepropisno je zaustavljen, što suci sankcioniraju sedmercem. Šut sa sedam metara, Milošu Kosu, brani Dejanović tako da je rezultat ostao nepromijenjen.

Najefikasniji u redovima Izviđača bio je Miloš Kos sa sedam pogodaka, šest je postigao Stjepan Jozinović. Domagoj Alilović i Milan Vukšić pogodili su pet puta, a po dva puta Ivan Miličević i Mladen Bošković.

Kod domaćina najviše pogodaka postigli su Marko Perović i Vladimir Stanković po sedam, pet pogodaka postigao je Gleb Černov, a po tri Radomir Stojanović, Vladan Đurđević i Artem Iunin.

Iduće 29. kolo Premijer lige na rasporedu je već u subotu, 15.05.2021. kad u gradsku športsku dvoranu u Ljubuški stiže tuzlanska momčad Slobode.

Matematički „Skautima“ do titule su potrebna tri boda. Svakako da opreza, ozbiljnosti i mobilnosti sviju ne smije nedostajati.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 28. kolo.
Doboj – Gornji Osječani, 12.05.2021. u 17:00 sati.

RK Sloga – RK Izviđač Central osiguranje 30:30 (16:15)

Doboj – Gornji Osječani, Dvorana OŠ „Radoje Domanović“, bez gledatelja.
Suci: Dženan Grbović (Brčko) i Mirza Taletović (Gradačac).
Nadzornik: Zoran Anušić (Prijedor).

RK Sloga: Bogdanović, Dejanović, Stojanović 3, Đurđević 3, Trifunović, Perović 7, Stanković 7, Bubić 2, Zekić, Knežević, Černov 5, Iunin 3, Bajović.
Trener: Mario Kelentrić.

RK Izviđač CO: Grbavac, Mandić (14 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 5/2, Alilović 5, Kos 7/2, Odak, Jozinović 6, Bošković 2, Mišetić, Bubalo, Miličević 2, I. Pavlović, Ćeško 1, Šoljić 1, Bebek, Muhović 1.
Trener: Toni Čolina.