IZVIĐAČ NA KORAK DO NASLOVA 'Skauti' u derbiju prvenstva svladali Borac

Toni Čolina Izviđač
RK Izviđač

Rukometaši Izviđača na korak su do naslova prvaka. U derbiju prvenstva 'Skauti' su danas u Ljubuškom svladali Borac rezultatom 30:26 (13:11).

Odličan susret smo gledali između dvije vodeće momčadi lige. Izviđač je bolje ušao u susret i polovinom prvog djela imao prednost od četiri pogotka razlike (8:4).

No, nakon toga igrači Veselina Vujovića počinju igrati znatno bolje te u 25. minuti dolaze do poravnanja. U tim trenutcima na semaforu je pisao rezultat 9:9. Ipak, Izviđač je u samoj završnici imao više koncentracije te je na odmor otišao s dva gola prednosti (13:11).

U nastavak Borac ulazi furiozno te u 34. minuti dolazi do preokreta U jednom trenutku gosti su imali čak pet pogodaka razlike. Do 50. minute igrači Veselina Vujovića imali su utakmicu pod kontrolom, no onda Izviđač dolazi do poravnanja i utakmica ulazi u 'ludih' posljednjih deset minuta. Rezultat je u tim trenutcima bio 24:24.

U 55. minuti Izviđač ponovno dolazi do prednosti. Važnu ulogu u tim trenutcima je odigrao i vratar Ante Grbavac koji je obranio nekoliko udaraca u najvažnijim trenutcima. Izviđač je utakmicu mirno priveo kraju i slavio konačnim rezultatom 30:26

Najbolji u redovima Izviđača danas je bio odlični Milan Vukšić s osam pogodaka, dok su Kos, Jozinović i  Bošković dodali još po šest. Goste su predvodili Perić sa šest i Slavuljica s pet postignutih pogodaka.

Ovom pobjedom Izviđač je preuzeo vrh od Borca i tri kola prije kraja ima dva boda prednosti.