IZBORNIK SRBIJE Hrvati, uzmite zlato! Ovi navijači to zaslužuju

Nenad Peruničić
Luka Stanzl/Pixsell

Srbija je doživjela i treći poraz na rukometnom Euru. Hrvatska je u Grazu slavila s 24:21 i susjede s Eura ispratila bez ijednog boda.

"Pokazali smo srce. Igrali smo zbog nas samih, ova momčad nije kućna varijanta reprezentacije, nego želi igrati bez straha protiv svakoga. Znam da im je sada teško, ali pokazano nije dovoljno da bismo otišli dalje", iskren je bio srpski izbornik Nenad Peruničić koji je posebno izdvojio Domagoja Duvnjaka za kojeg smatra da je oduzetim loptama prelomio utakmicu.

Peruničić je bio oduševljen atmosferom koju je u Grazu napravilo oko pet tisuća hrvatskih navijača.

"Želim Hrvatskoj baš zbog navijača da uspiju otići do zlata, a želio bih da se to dogodi i nama, da ne ostanemo sami kakvi smo bili ovdje u Grazu."

Uoči utakmice Peruničić je u razgovoru za Index otkrio da žali što Srbija nema podršku poput Hrvatske.

"Žao mi je što nas navijači nisu podržali na ovom Euru. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graza. Volio bih da osjećaju veću pripadnost reprezentaciji. Razumijem da ljudi kod nas idu na košarku i odbojku jer dožive pravi rezultat, ali podrška je potrebna i onda kada ne ide. Žao mi je, ali vrlo malo navijača iz Srbije je bilo uz nas. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, volio bih da je tako u Srbiji. Svi nose dresove, to je lijepo vidjeti. Volio bih vidjeti stotinjak srpskih zastava, a ne deset na tribinama. Navijači iz Hrvatske uvijek dolaze na početak prvenstva i takvu ljubav prema dresu treba poštovati."