Izabrano novo rukovodstvo RK 'Lokomotiva' Mostar

ŽRK Lokomotiva
ŽRK Lokomotiva

U prostorijama Građevinskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' održana je izborna Skupština Rukometnog kluba 'Lokomotiva' Mostar, a istu je otvorio predsjednik radnog predsjedništva Skupštine kluba Omer Omerović.

Nakon predstavljanja dnevnog reda Skupštine, koji je usvojen jednoglasno, krenulo se u izbor novih članova na mjesto predsjednika i potpredsjednika Skupštine, Upravnog odbora kluba, predsjednika Upravnog odbora, Nadzornog odbora i tajnika kluba za naredne četiri godine.

Upravni odbor kluba u narednom razdoblju činit će Kenan Alagić (predsjednik), te članovi dr. Elna Biber, Anela Krpo Nožić, Rijad Handžar i Suad Zalihić. Za tajnika kluba izabran je Omer Omerović. U Nadzorni odbor izabrani su Tajma Kapić (predsjednik), Nermin Maksumić i Belma Baralija (članovi).

U Disciplinsku komisiju izabrani su za predsjednika Edo Krpo, te za članove Aziz Tule i Erna Koso.

Također, za novog predsjednika Skupštine izabran je Ismet Oručević, a za njegovog zamjenika Azer Turudić. Na sjednici su usvojeni izvještaj o radu i financijskom poslovanju kluba za razdoblje 2018. – 2022. godine, te plan rada kluba za narednu sezonu.

U razdoblju 2018. – 2022. godine klub je bio pred gašenjem, ali se, ipak, uspješno vratio. Pored problema nedostatka igračica, nedostatak trenera, mali broj ljudi koji su vodili aktivnosti, dodatni problem u radu je napravila i pandemija covid 19.

Predloženi financijski plan za 2022. gdje je potrebno osigurati cca 69.370,00 KM. Predloženi financijski plan za 2023. gdje je potrebno osigurati cca 89.370,00 KM. Predloženi financijski plan za 2024. gdje je potrebno osigurati cca 89.370,00 KM. Predloženi financijski plan za 2025. gdje je potrebno osigurati cca 89.370,00 KM.

Financijski plan je ambiciozan i u ovim teškim vremenima bit će umijeće izvršiti ovaj veoma težak zadatak. Skupština je zaključila za realizaciju ovih planova zadužuje se Upravni odbor da izvrši procjenu situacije i mogućnosti te će u skladu toga vršiti korekciju programa rada kao i financijskog plana.