IZ LJUBUŠKOG MEĐU 'LAVOVE' "Zagreb je dobio možda i najpotentnijeg šutera u Europi, on ima sve odlike pravog sportaša"

Miloš Kos
RK Izviđač

Miloš Kos napustio je Izviđač iz Ljubuškog. Dojučerašnji 'Skaut' od danas će nositi dres hrvatskog prvaka Zagreba. Potvrdio je to i zagrebački klub na svojim službenim stranicama.

"Miloš Kos službeno je novi član rukometnog kluba PPD Zagreb. Sjajni 20-godišnji reprezentativac Srbije koji je, zajedno sa Stefanom Dodićem, juniorsku reprezentaciju svoje zemlje na ljeto predvodio do bronce na juniorskom Europskom prvenstvu u Portugalu treninzima se priključuje već danas. Kos, koji u PPD Zagreb stiže iz Izviđača, tijekom nedavno zaključenog reprezentativnog tjedna upisao je i prvi nastup za seniorsku vrstu Srbije", navode.

A evo što o svemu po dolasku u Zagreb kaže novi 'Lav' – Miloš Kos.

"Nakon par titula u Bosni i Hercegovini evo jedan veliki iskorak za mene. Liga prvaka je ostvarenje sna naravno i moram se iskreno zahvaliti Zagrebu na ukazanoj prilici. Momčad je jako dobra, neke igrače naravno znam bolje, s nekima sam i igrao i vjerujem da ću se dobro uklopiti. U zadnjih par dana se dosta toga dogodilo za mene, prvi put sam i nastupio za seniorsku reprezentaciju i moram reći da sam stvarno presretan i uzbuđen radi svega što slijedi. Ne osjećam neki pritisak, moj cilj je nastaviti rasti kao igrač i čovjek i smatram da je PPD Zagreb sjajna okolina za to", zaključio je Kos.

Miloš Kos

S druge strane Izviđač je ostao bez sjajnog igrača.

"Zagreb je dobio možda i najpotentnijeg mladog beka šutera u Europi. On igrački može napraviti prevagu na svakom dijelu terena, napadački pogotovo. U tranziciji je lijevi bek koji može igrati jedan na jedan, golgeter koji može praviti razliku, ako ne odmah onda sigurno kada prođe fazu prilagodbe na visoku razinu. Milošu se puno stvari dogodilo u malo vremena. Prošli smo u Europi, on je debitirao za Srbiju, potpisao za Zagreb. Za mladog igrača je potrebno malo vremena da se sve posloži, ali siguran sam da će on biti veliki pogodak za Zagreb", kaže trener Izviđača Toni Čolina za Hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

"Jako pristojan, odgojen, odgovoran i radišan. Ima sve odlike pravog sportaša", dodaje Čolina.

"Sigurno da smo neke stvari bazirali na njemu. Bio nam je prva napadačka vedeta. S druge strane imamo alternative i poziv je to mojim igračima da preuzmu još jedan dio odgovornosti na sebe, jer talenta i igre ima u svim mojim igračima tako da vjerujem da ćemo mi to prebroditi i izgurati sve zajedno", rekao je Čolina.

Iako je iznos ovog transfera za sada u tajnosti doznajemo da su i u Ljubuškom zadovoljni, kao i Zagreb i mladi Kos.