Interview: Kristina Čarapina vratarka HRK Katarina

Evo što za naš portal Kristina kaže o svom rukometnom putu.

Mozes li se predstaviti čitateljima portala?

Zovem se Kristina Čarapina rođena sam u Mostaru 02.03.1990. treniram rukomet u HRK Katarini, studentica sam treće godine Informatike na PMF-u.

Kada si se počela baviti rukometom i koje kategorije si sve prošla?

Rukometom sam se počela baviti još u 4-tom osnovne škole.

Kako si se odlučila biti baš vratarka?

Od samog početka svoje karijere sam vratar jer me to uvijek fasciniralo i divila sam se vratarima kako su hrabi kad stanu da ih drugi gađaju loptama, haha da nas bar svaka pogodi.

Tko ti je od trenera najviše pomogao u karijeri?

Čovjek koji je zaslužan za sve što sam postigla u svojoj karijeri je trener Josip Stanić. Sa njim sam naučila mnogo toga o rukometu ali i o životu općenito, vodio nas je na brojne turnire po Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Austriji i uvijek smo se vraćali sa medaljama, i on je najzaslužniji što sam dogurala do prvog tima Katarine.

Možeš li prokomentirati netom završeno prvenstvo za rukometašice?

Prvenstvo smo završili na 5-tom mjestu, mada smo mogle puno bolje jer imamo fantastičnu ekipu i mislim da smo zaslužile biti na samom vrhu ljestvice, ali što je tu je.

 

Napokon ste uspjele poraziti Borac, a upravo si ti najvecim djelom zasluzna za tu pobjedu. Kakvi su tvoji dojmovi sa utakmice?

Smatram da je Borac pored Katarine najkvalitetnija ekipa ovog prvenstva i uvijek mi je veliko zadovoljsto igrati sa takvim protivnikom, i sretna sam što sam mogla svojim suigračicama pomoći da pobijedimo u jednoj tako važnoj utakmici kao što je polufinale kupa, ali rukomet se igra sa 7 igračica,i da mi moje suigračice nisu pomogle sa svojom fantastičnom igrom, ne bi ni ja mogla puno pomoći.

Obzirom da si studentica, kako uspijevas uskladiti sportske i studentske obveze?

Uz malo truda,upornosti i dobro organizirano vrijeme moze se sve stici, fakultet, rukomet, izlasci i još mnogo toga.

Kakvi su ti planovi i ambicije za budućnost?

Za budućnost ne mogu ništa sigurno reći, ali svakako mi je prioritet završiti fakultet, ali sam sigurna da ću čitav život na neki način biti vezana za rukomet.

Za kraj... što imas poručiti našim čitateljima ?

Za kraj bih poručila čitateljima da ako imaju slobodnog vremena da podrže Katarinu večeras u 17.00 na Bijelom Brijegu, da osvoji kup BiH jer bi nam to mnogo značilo, a sigurno ćemo pružiti dobru i kvalitetnu borbu i isplati se doći pogledati. Pozdrav.

hercegovina.info