I hrvatska ženska rukometna reprezentacija ima svoju Mostarku

Ćamila Mičijević, hrvatska ženska rukometna reprezentacija, rukomet, Europsko prvenstvo, danska
PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija zabilježila je sjajan start na Europskom prvenstvu u Danskoj, gdje su u uvodne dvije utakmice svladale Mađarsku i Nizozemsku. Sada im slijedi posljednji dvoboj skupine protiv Srbije.

Jedna od glavnih igračica nedvojbeno je i Mostarka Ćamila Mičijević. "Dugo smo je čekali, dugo smo uopće čekali neku vanjsku igračicu tih gabarita. Koliko nam znači jasno se vidjelo protiv Mađarske protiv koje je bila centralna igračica obrane, protiv koje je u napadu razbila tremu reprezentacije koja šest godina nije pobijedila na Euru. Nije to bilo lako, a činilo se kao rutina", navode Sportske novosti.

I žene imaju Mostarku

Eto, i ženska reprezentacija ima svoju Mostarku, nakon što muška ima Marina Marića i Igora Karačića. Izgleda bez Hercegovine ne ide. Ćamila je imala nešto drugačiji put od ostalih hrvatskih igračica, nije išla ni kroz Lokomotivu, ni kroz Podravku, nego je uočena po visini odmah iz Zameta, u kojem je odrasla nakon mostarskih klubova Zrinjskog i Katarine, krenula put Mađarske. Četiri godine se zadržala u Dunajvarosu.

Igrala je dobro, no 2018. priču je presjekla ozljeda koljena. Duga stanka, pa povratak i na prvoj utakmici nova ozljeda koljena, nova stanka, pa je tako skoro dvije sezone nije bilo kako treba. Inače, bila je drugi strijelac mađarske lige koju danas drže najboljom u Europi i ove godine je dobila poziv iznimno jakog francuskog Metza i zaputila se tamo, vrlo brzo nakon ozljede.

I uklopila se, igra kod trenera Mayonnadea koji će danas protiv Ćamile i naših ostalih cura voditi Nizozemke. Cura koja svojom vedrinom okuplja, koja zrači drugačije, jer je sa 194 cm visine ipak malo drugačija od ostalih.

Nakon dvije teške ozljede koljena, operacije, ponovno očarava na terenu:" Kada je okruženje ovako uvijek je lakše. Da je bilo treme, bilo je, ali se trema pretvorila u nešto pozitivno i izvukla maksimum iz nas svih, pa i iz mene. Imala sam ogromnu želju, tim više jer sam igrala u Mađarskoj četiri godine gdje mi je stvarno bilo dobro, pa sam željela pokazati se u najboljem svjetlu. Ozljeda? Bilo i prošlo, ne volim se vraćati na to. Uostalom, ne mogu se više izvlačiti na ozljedu. Na meni je da se konačno pokažem ili da me nema", ističe ova Mostarka.