HŽRK Zrinjski: Rukometno čudo iz Hercegovine

Igračice Ane Papak koja je na kormilu naslijedila svog oca Zvonku izgubile su samo utakmicu 1. kola Premijer lige u Zavidovićima, a onda je Zrinjski ekspreks protutnjao ligom zabilježivši 19. uzastopnih pobjeda. Uz ovaj inpresivan niz Plemkinje su još uspjele napraviti veliki iskorak u Europi plasiravši se u 1/4 finale Challenge Cupa što je ujedno i najveći uspjeh u povijesti BH Rukometa.

Da su kojim slučajem Plemkinje imale slične uvjete za treniranje kao njihove protivnice sigurno bi taj uspjeh bio još i veći. Doseći ove športske visine sa samo nekoliko termina za treniranje u športskoj i neuvjetnoj dvorani jeste pravo čudo, i rukometašicama Zrinjskog treba dodijeliti svojevrstan športski Oscar za sve postignuto u zadnjoj godini.

Sav ovaj uspjeh kojim bi se dičile i puno veće i bogatije sredine od ove naše prošao je gotovo neopažen od strane lokalnih vlasti i velikih kompanija koje su svoje novce radije preusmjerile nekamo drugo po nečijoj direktivi. Gospodo draga ove djevojke su zaslužile puno više od zvijezda u drugim sportovima čije džepove punite novcima, a oni za uzvrat samo sramote klub za koji igraju.

Za kraj uz još jednu veliku čestitku našim prvakinjama moram spomenuti one koji su bili uz svoje Plemkinje od poraza u Zavidovićama do jučerašnje pobjede u Goraždu. To su vjerni navijači koji su okupljeni oko grupe Ćaltu za predsjednika, samog Ćaltu, Batu Puljića, Slavena Raguža koji su na svoj način pomogli da u Mostar konačno dođe jedna titula prvaka.

Ova imena će ostati upisana zlatnim slovima u povijesti Zrinjskog i sporta u gradu na Neretvi: Blaženka Pandža, Ana Pažin, Anđela Puljić Vlahić, Anja Tambić, Ana Vrančić, Jelena Kekić, Lejla Ristić, Ivana Rozić, Jelena Bošnjak, Andrea Prusina, Viktorija Kolak, Marija Vrančić, Anela Prguda, Sanja Sulejmanagić, Andrea Kolobara, Ivana Mlakić, Ivona Knezović, Marija Boras, Gordana Marić, Mirjana Mišetić, Ana Papak i fizioterapeut Jelica Ćurić.

HERCEGOVINA.info