VIDEO  Hrvatske rukometašice u polufinalu Eura, utakmica života Ćamile Mičijević!

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske
Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske izborila je polufinale Eura. Izabranice Nenada Šoštarića pobijedile su Njemačku 23:20 i tako se plasirale među četiri najbolje reprezentacije u Europi.

Večerašnjom pobjedom Hrvatska je ispisala povijest, budući kako je ovo najveći uspjeh ženeske reprezentacije ikada.

Plasmanom među četiri, Hrvatska je osigurala nastup na SP, prvi put nakon 2011.

Njemačka je bolje otvorila utakmicu, povela je 2-0, pa 4-2, a u prvom poluvremenu još je dva puta imala po dva gola prednosti. Hrvatska se uporno vraćala, a u 28. minuti stigla do prvog vodstva (11-10), a potom i do 12-11, no na odmor se otišlo rezultatom 12-12. Zanimljivo, njemačke rukometašice su posljednjih šest golova u prvom dijelu zabile iz sedmeraca. Ana Debelić je u prvom poluvremenu zabila tri gola, dok je Tea Pijević imala sedam obrana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hrvatska je fantastično ušla u nastavak. Golovima Dore Krsnik, Ćamile Mičijević (3) i Larisse Kalaus naše su djevojke napravile seriju 5-0 za 17-12, a Njemice su prvi gol zabile tek nakon 10 minuta igre. U 45. minuti Hrvatska je stigla do velikih šest golova prednosti, a u posljednjih 10 minuta ušlo se rezultatom 20-15. Njemačka se minutu i pol približila na 22-20, no Debelić je svojim šestim golom na utakmici vratila na +3. 

Hrvatsku su do fantastične pobjede predvodile Debelić sa šest i Mičijević sa četiri gola, dok je Pijević imala čak 16 obrana. 

U suparničkim redovima najefikasnija je bila Julia Maidhof s devet golova, dok je njihova najbolja igračica Emily Bolk zabila samo dva gola.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.