Hrvatska za dobro svom sportu mora izgraditi dvoranu u Mostaru

Gradska dvorana

Naravno riječ je o Marinu Mariću i Igoru Karačiću koji su zaista ponos grada iz koga dolaze.
Ako se uzme da grad gdje su učinili svoje prve sportske i rukometne korake nema dvoranu, onda se oni mogu u pravom smislu riječi svrstati u sportske fenomene. U ovom tekstu moramo naglasiti da sem njih dvojice trenutno dvojica bivših Plemića nastupaju za reprezentaciju BiH. Riječ je o Ivanu Karačiću koji je Igorov Brat, te o Vedranu Deliću.
Mostar i Hercegovina su plono tle za vrhunske sportaše, ali već milijun puta spomenuta dvorana kočnica je njihovom razvoju. Mnogi talenti, usudili bi se reći u rangu gore nabrojanih odustali su od sporta i treniranja jer im grad ne pruža ni minimum minimuma uvjeta za bavljenje vrhunskim sportom.

Nedostatak sportske dvorane i finansija doveo je do toga da je HMRK Zrinjski koji je izbacio sve gore nabrojane talente danas klub koji jedva preživljava.

Ovome moramo dodati da je jedan od najboljih, ako ne i trenutno najbolji košarkaš Hrvatske također bivši Plemić i igrač HKK Zrinjski. Uz njega tu je još čitava plejada odličnih košarkaša koji su ponikli u Mostaru i Zrinjskom i koji su imali zapažene uloge u vrhunskoj košarci.
Nakon ovoga ne možemo se ne upitati koliko bi danas sportaša iz Mostara imali da grad ima tu nesretnu dvoranu koja je postala rak rana grada koji je voli podičiti da je ekonomsko, kulturno, pa i sportsko središte jedne regije.

Vremena su prolazila, mijenjali su se sustavi ali niti jedan nije Mostaru donio sportsku dvoranu. Polagali su se kamen temeljci, otvarali su su šampanjci, ali dvorana se nikada nije napravila i još je u izgradnji.
Hrvatski dvoranski sport danas je daleko od vrhunskog. Izabranim selekcijama Hrvatske očigledno fali vrhunskih sportaša u svim sportovima da se dosegnu visine na koje su navijači navikli.

Sudeći po svemu Hrvatskoj preostaje za dobro svoga sporta konačno napraviti dvoranu u Mostaru iz koje će sutra izaći novi Karačići, Bogdanovići i Marići. Jedna sportska dvorana malo je ulaganje kada iz nje kao gotovi igrači svjetskog glasa izađu iz nje na veliku sportsku scenu.

HERCEGOVINA.info