Hrvatska vs. Svijet - početkom prosinca velika rukometna fešta!

Hrvatska

"Osigurali smo po 686 ulaznica za sve susrete prvog kruga 19., 21. i 23. siječnja u Grazu, po 335 za drugi krug, i 504 za polufinale i finale, sve utakmice u Beču. Ulaznice su u 3 cjenovna razreda, od 340 do 510 kuna za prvi krug u Grazu, do 765 za drugi krug u Beču i 595 do 1355 kuna za polufinale i finale u Beču. Naravno, apeliramo na sve navijače da osiguraju svoju ulaznicu čim prije kako bismo izbjegli gužve kao na SP u Zagrebu. Podsjećam da se prvenstvo igra od 19. do 31. siječnja u zemlji u kojoj će u to vrijeme biti i jako puno skijaških turista koji će zasigurno htjeti spojiti ugodno s korisnim i pomoći hrvatskoj reprezentaciji u osvajanju jedinog naslova koji joj još nedostaje - europskih prvaka. Ulaznice možete rezervirati na www.dekod.hr i www.ulaznice.hr. Postoje i različiti načini plaćanja, a ulaznice će kupci dobiti na kućnu adresu.", rekao je direktor tvrtke Branko Silta, a prenosi index.hr.

Hrvatski rukometni savez ove godine slavi svoju 60. godišnjicu postojanja. Prvi čovjek organizacijskog odbora, ujedno i dopredsjednik saveza g. Marijan Maras najavio je što nas sve čeka početkom prosinca.

"Najuspješniji hrvatski sportski savez dostojno će obilježiti ovaj veliki jubilej. Program proslave ide u tri dijela. Najprije će 1. prosinca biti održana velika svečana sjednica Skupštine i Upravnog odbora s više od 1000 uzvanika. Drugi se dio odnosi na predstavljanje monografije "60 godina rukometa u Hrvatskoj" grupe autora, a svim rukometnim zaljubljenicima poklanjamo susret Hrvatske protiv Svijeta. Dobili smo jamstva iz Međunarodne rukometne federacije da će izbornik reprezentacije svijeta biti Francuz Claude Onesta, a da će u Zagreb 2.12. doći sve najveće svjetske zvijezde.", rekao je g. Marijan Maras.

Hrvatsku žensku reprezentaciju u listopadu očekuje početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2010. koje zajednički organiziraju Danska i Norveška. Naše su djevojke u kvalifikacijskoj skupini 7 zajedno s Makedonijom, Nizozemskom i Litvom. Prve dvije utakmice igraju se u listopadu, preostalih 4 slijedeće godine. Hrvatska u 1. kolu dočekuje Nizozemsku. Susret će se igrati u novoj dvorani Centar-Zamet u Rijeci, 15. listopada s početkom u 18:00 sati uz prijenos na HTV2. Potom naše djevojke putuju u Litvu. Susret se igra u Panezezysu 18.10. u 17:00 sati, također uz prijenos na HTV2.