VIDEO  Hrvatska rukometna reprezentacija prvi put u povijesti dobila stranog izbornika

 Dagur Sigurdsson novi izbornik Hrvatske
Damir Senčar/Hina

Svojevremeno najbolji trener svijeta Dagur Sigurdsson preuzeo je hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Sigurdsson je prvi stranac koji će sjesti na hrvatsku klupu, a pomagat će mu Denis Špoljarić.

"Glavni razlog što sam došao je taj što sam tražio izazov, ovo je za mene veliki izazov jer sam prvi strani izbornik na hrvatskoj klupi i veselim se poslu."

Hrvatsku je pratio i na Europskom prvenstvu.

"Tim je dobar, ali i drugi su jako dobri. Pred nama su dva izazovna tjedna s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na EP i vidio sam vrlo zanimljivu momčad. Glavni izazov bit će pronaći pravi balans unutar momčadi. Jako sam ambiciozan i entuzijastičan, imamo puno posla, ali imam dobar osjećaj."

Vrlo brzo slijede kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Prije svega moramo napraviti dobru selekciju, imat ćemo malo vremena, jako malo treninga, bit će izazovno. Želimo na OI i to je san svih nas, imamo malo vremena ispred nas, ali dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u Pariz."

Sadržaj se učitava...

Hrvatska je na Europskom prvenstvu imala puno oscilacija.

"Igrali su i dobro i loše, bilo je oscilacija. Moramo napraviti stabilnu obranui i napad, igrati s puno discipline bez oscilacija, nema puno vremena, ali nemaju niti naši protivnici, svi će imati samo nekoliko treninga."

Sigurdsson već ima viziju kako bi Hrvatska trebala izgledati.

"Imate puno različitih igrača i treba ih sve uklopiti. Nećemo kopirati druge, ključ je kako poboljsati obranu i napad. Imam viziju za ovu reprezentaciju, moramo pronaći način kako se nositi s nacijama poput Norveške, Danske, Švedske..."

Novi izbornik ističe kako je imao sličnu situaciju kada je preuzimao Njemačku.

"Puno je sličnosti s Njemačkom koju sam uzeo. Ne može se preskočiti stepenice, neke stvari moraju ići postupno. Island, Mađarska, Norveška nemaju bolje igrače nego Hrvatska, tu smo negdje. U Japanu mi je trebalo šest godina za vrh, u Njemačkoj tri godine."

Denis Špoljarić jako dobro poznaje Sigurdssona.

"Dugo smo surađivali u Berlinu, ima strast, kad se nečeg prihvati onda je 150 posto u tome i uspjeh ne izostane. Ta pozitiva, taj entuzijazam, želja, volja za uspjehom, to je ono što ima i zašto ga cijenim."

Sportnet.hr