Hrvatska legenda na rubu plača: 'Ovaj ožiljak neće nikad zarasti'

lino červar, metalurg, rukomet, hrvatska rukometna reprezentacija, lino červar, metalurg, optužbe
"U srijedu, kad se to dogodilo, bio sam šokiran i u tim okolnostima nisam mogao progovoriti. Optužen sam da gledam samo svoje interese, a ja sam kao trener radio sve da igrači dobiju zarađeni novac. Više sam gledao na njih nego na sebe. Mene su napali da gledam samo svoje interese, a ja godinu i pol nisam primio plaću i nastavio sam raditi za dobrobit kluba i igrača", izjavio je Červar za Sportske novosti na rubu plača.

"Ovo će ostaviti veliki ožiljak, koji nikad neće zarasti. S ovim sam klubom u pet godina osvojio osam trofeja, dvaput smo iz kvalifikacija ušli među osam najboljih momčadi Europe. Pitam se kako sam to uspio ako sam prodavao utakmice...", dodao je trofejni trener, olimpijski pobjednik iz Atene 2004. i svjetski prvak iz Portugala 2003. godine s hrvatskom reprezentacijom.

Nije Červar ostao usamljen u cijeloj priči, na njegovu je stranu stao sam klub koji se oglasio službenim dopisom.

"Dio momčadi poslužio se lažima i ‘pametnim dizajnom', istaknuli su svoju navodnu profesionalnost, predanost i odanost da bi zaludili ostatak momčadi i neutemeljeno napali klub i našeg trenera Linu Červara...

Gospodin Červar došao je u klub, stvorio je od nas ‘hit' na rukometnoj karti Europe, četiri smo godine zaredom u Ligi prvaka...

Potpuno je iluzorno to da je, kako tvrde igrači, sve postignuto samo njihovim upornim i predanim radom. Oni su pokušali sve uspjehe pripisati sebi, a sve probleme su pripisali gospodinu Červaru i upravi kluba. Oni, očito je, zaboravljaju ono najvažnije, a to je da je rukomet kolektivni sport", stoji između ostaloga u dopisu Metalurga.

Na koncu su iz skopskog kluba najavili pokretanje disciplinskog postupka protiv svih uključenih u bojkot, zbog čega je i otkazana utakmica protiv Zagreba PPD u sklopu 6. kola SEHA lige.