HRVATSKA - AUSTRIJA 28:28 Remi hrvatskih rukometaša nakon ogromne drame

rukomet

Rukometna reprezentacija Hrvatske remizirala je s Austrijom rezultatom 28:28 u okviru 2. kola Europskog prvenstva u Njemačkoj, te će pitanje prolaza biti odlučeno u posljednjem kolu.
Hrvatska je izvanredno otvorila susret i povela su 5:1 na otvaranju susreta, ali potom je uslijedilo razdoblje loše igre. Čak devet minuta nisu postigli gol što je Austrija iskoristila da izjednači na 9:9. Ipak, kraj prvog dijela ponovno je pripao Hrvatskoj koja je na poluvremenu vodila 14:12.

Ipak, Austrija je zaigrala mnogo bolje na startu drugog dijela i brzo su preokrenuli i poveli 18:17. Uslijedila je veoma neizvjesna završnica u kojoj su Austrijanci nadoknadili dva gola razlike i izvukli veliki bod.

Kod rezultata 21:20 za Hrvatsku, najbolji igrač velike pobjede protiv Španjolske Ivan Martinović je u situaciji kad je Hrvatska imala igrača manje uspio izboriti prolaz i skočio je i šutirao. Austrijski igrač ga je u skoku pokupio i Martinović je pao.

Na početku nije izgledali opasno, no drama je nastala kad je Ivan ostao ležati. Nekoliko minuta mu se pružala pomoć, a cijelu situaciju je u šoku s rukama na glavi promatrao Domagoj Duvnjak. Martinović se pridigao, ali se držao za bolno rame i riječima je govorio klupi da nije dobro. Otišao je potom u svlačionicu. 

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Mario Šostarić sa šest golova, a pratili su ga Veron Načinović s pet i Marin Jelinić sa tri pogotoka.

Na drugoj strani Mykola Bylik je postigao sedam, a Robert Weber šest golova.

Hrvatski rukometaši propustili su tri gola prednosti u završnici utakmice, nisu iskoristili zadnji napad s igračem više i Austrija je izborila remi 28-28 u Mannheimu koji je ostavlja u igri za drugi krug. S druge strane, Hrvatska i dalje može prenijeti dva boda u iduću fazu natjecanja, ali za to treba pobjedu Španjolske nad Austrijom u zadnjem kolu. 

Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Rumunjske, dok Austrijance očekuje meč odluke protiv Španjolske.