HRK Katarina-RK Mira 30:27

Zrinjski-Katarina
... bez dvojbe bi se borila sa naslov prvakinja Premijer lige. Naime, večerašnja predstava je potvrdila ono na što su protekle utakmice ukazivale. Borbeni duh, disciplinirana obrana, kvalitet (kako individualni tako i kolektivni) i čvrsta ruka Rajkovićeve na klupi su osigurale još jednu pobjedu za Mostarke nad Mirom iz Prijedora. Semafor u dvorani na Bijelom brijegu je konačno pokazivao 30:27.

Prve minute susreta su dale naslutiti kako gledatelje očekuje neizvjesna i ravnopravna borba. Djevojke iz Prijedora su brzim centrom pokušale unijeti paniku u redove Mostarki, no obrana predvođena Pršljom i Prgudom je odolijevala napadima gošći. Katarinin napad je funkcionirao besprijekorno te su brzim protokom lopte osigurale par „jeftinih pogodaka". Nikolina Jarak i Jelena Kekić su čvrstim prodorima doprinijele prednošću od dva pogotka s kojom se i otišlo na predah.

Drugi dio utakmice je pokazao svu raskoš jednog derbija. Rukometašice Katarine su nastavile u ritmu s kojim su i završile prvo poluvrijeme. Kompaktna 5-1, na trenutke muški čvrsta obrana je zaustavljala Vlahovićevu i Damjanović koje su pokušale solo prolazima ostaviti gošće u rezultatskom egalu. Napad Katarine je savršeno funkcionirao, tandem Kekić-Prguda te odlučni prolazi Marićeve su održavale prednost od tri pogotka. No u 40.toj minuti uporni pokušaji Milice Vlahović su se konačno isplatili te Mira dolazi do prvog izjednačenja (23:23). Dodatna nervoza u redove Katarine je unešena sumnjivim odlukama sudačkog para Hrstić-Primorac koji su išle na mlin gošćama. Unatoč tomu što je tijekom drugog poluvremena svo vrijeme igran „flaster" na Klaudiji Knezović, napad Katarine je odrađivao onoliko koliko je bilo potrebno. Potrebno kako bi se upisala nova velika pobjeda djevojaka s Neretve.

Unatoč ozlijedi Katarine Mikulić te nedovoljnim oporavkom Jelene Kekić, Rajkovićeva je uspjela održati pobjednički duh te tako motivirati djevojke za ovaj susret. Gošće si nemaju što za predbaciti, ŽRK Mira je u ovom susretu pokazala kvalitetu koja ih drži na prvom mjestu Premijer lige za rukometašice. Djevojke iz Prijedora su morale potpisati poraz od nove, preporođene Katarine koja zaslužuje i u idućoj sezoni ostati u ovakvom sastavu. Sastavu koji vraća publiku u dvorani i ekipi koja trenutno igra par excellence momčadski ženski rukomet.

BH RUKOMET