HRK ČAPLJINA Najmlađi trener u BiH dao je priliku 16-godišnjem Anti Ćemerašu, a on oduševljava u Premijer ligi

Ante Ćemeraš i Luka Dragičević HRK Čapljina
caportal.net/Hercegovina.info

HRK Čapljina u potpunosti se okrenula svojoj mladosti. Dovoljno govori činjenica da je na klupi 25-godišnji student Luka Dragičević koji je iz omladinskih selekcija prešao na mjesto trenera prve momčadi. Iako će se Čapljinci ove sezone vratiti u Prvu Ligu Federacije od svoje sportske politike ne odustaju. Domaći kadar i što više prilike mladim igračima iz omladinske škole kluba. Ove godine tu priliku je na najbolji mogući način iskoristio jedan 16-godišnjak Ante Ćemeraš.

"Dvojicu mladih igrača Antu Ćemeraša i Iliju Matića smo registrirali u njihovoj 16 godini jer mogu nastupati za prvu momčad, dok smo nekolicinu njih mlađih od 16 priključili treninzima prve ekipe kako bi stjecali iskustvo i bili spremni "ući u vatru" kada za to bude vrijeme. Imamo jako dobru generaciju 2008. i 2009. godište i svi će već u idućoj sezonu dobiti svoju priliku", kaže za Hercegovina.info trener kluba Luka Dragičević.

Luka Dragičević trener HRK Čapljina

"Do sada je upisao tri nastupa, dobio bi po nekoliko minuta. No, svaki put kada je ušao iskoristio je svoju minutažu na pravi način i zabio nekoliko pogodaka. Proti Krivaje je za šest minuta na parketu imao učinak od tri pogotka iz tri udarca što je velika stvar i za nas i za njega", dodaje. 

U mlađim kategorijama, kaže Dragičević, svog mladog igrača je doslovno molio da dolazi na treninge, jer i nije bio previše zainteresiran.

"Došao bi jednom ili dva puta tjedno na treninge i to bi bilo to od njega. No, u njemu vidimo potencijal i odlučili smo ga priključiti prvoj ekipi. Jako je brz, pravo lijevo krivo, a u mlađim kategorijama pokriva i poziciju srednjeg beka. Svaki dan sam ga zvao, nagovarao i evo sada smo za tri mjeseca zajedno ostvarili veliki napredak. Mladim igračima sam rekao da pogledaju njegov primjer. Prije tri mjeseca nije imao volje igrati u svojoj kategoriji, a kada je ozbiljno shvatio treninge, već je počeo zabijati u Premijer ligi BiH".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sada je i on sam uvidio da može.

"Voljni momenat mu je sada na visokoj razini. Ne propušta treninge od siječnja. Imali smo jednu prijateljsku utakmicu protiv Neuma. Pružio sam mu priliku od prve minute. Postigao je deset pogodaka. Iako se radilo o tek osnovanom protivniku, svoju priliku je iskoristio na najbolji mogući način.

Uvjeren je kako mladi Ćemeraš može zaigrati na većoj sceni.

"Njegova najveća vrlina je brzina i u kontri je uvijek prvi. Ima "finu ruku", razmišlja u skoku gdje će poslati loptu. Moderno je krilo, poput Čupića, Horvata i Štrleka. Sve je do njega kako će nastaviti trenirati, ali ja sam siguran da će se okušati na nekoj većoj razini za dvije ili tri godine", zaključio je trener HRK Čapljina Luka Dragičević za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.