HRK ČAPLJINA NA KORAK DO PREMIJER LIGE "Od Zrinjskog smo doživjeli jedini poraz, sada imamo dva velika motiva"

HRK Čapljina
HRK Čapljina

Sport u Čapljini živi lijepe dane. Nakon što su malonogometaši MNK Čapljina doši do polufinala doigravanja za ulazak u najviši rang natjecanja Premijer ligu, rukometaši iz ovog grada već za dva dana mogu osigurati plasman u najviši rang rukometnog natjecanja u Bosni i Hercegovini.

HRK Čapljina vodeća je na ljestvici Prve lige Federacije BiH i ima sedam bodova više od prvog pratitelja Sloge. Pobjeda u hercegovačkom derbiju koji se igra u petak Čapljincima bi i matematički donijela toliko željeni ulazak u društvo najboljih.

"Doveli smo se u situaciju da četiri kola prije kraja prvenstva imamo prvu "meč loptu" i to protiv ekipe koja nam je ove sezone nanijela jedini poraz, protiv SRK Zrinjski. U ovu utakmicu ulazimo jako motivirani i to iz dva razloga. Jedan je titula, a drugi je da se revanširamo Zrinjskom za poraz u Mostaru. Ulazimo u susret maksimalno spremni", kaže za Hercegovina.info pomoćni trener Goran Lasta.

Mostarci su na četvrtom mjestu s 19 bodova, no pred Čapljinom je težak posao.

"Zrinjski je u prvom djelu imao samo bod manje od nas i najavljivali su također borbu za ulazak u Premijer ligu. No, nama su se ove sezone poklopile stvari. Ekipa nam je odlična igrački, a i izvan terena smo prava klapa i sve se posložilo u jednu idealnu atmosferu. Naravno, neće biti lako jer svi ove sezone protiv nas imaju dodatan motiv za pobijediti lidera na ljestvici", ističe Lasta.

HRK Čapljina

Ono na što su najviše ponosni u ovom klubu je to što momčad čine samo domaći igrači.

"Tako je. Kadar čine sve domaći momci. U sezonu smo krenuli samo s jednim pojačanjem "sa strane" Jurom Kozinom iz Metkovića, ali i za njega se može reći kako je naš domaći igrač. Tu je još bio Mario Sesar koji se vratio na vrata Zrinjskog dva kola prije kraja jesenskog djela. Sada se i on vraća na "domaći teren" gdje je bio odlično prihvaćen i za njega imamo samo riječi pohvale."

HRK Čapljina

Iako je o tome još uvijek rano govorite, jer nije gotovo dok nije gotovo, u Čapljini već jednim okom gledaju prema Premijer ligi. I za najviši rang natjecanja imaju jasnu viziju.

"Od početka sezone smo išli iz utakmice u utakmicu. Nismo preskakali niti jedno kolo svakog protivnika smo ozbiljno shvaćali i tako ćemo ići i do kraja aktualne sezone. Nakon toga ćemo sjesti s Upravom i sponzorima i onda vidjeti koje su naše ambicije i želje za dalje. Za sada nam je u planu igrati Premijer ligu, a da okosnicu momčadi čine sve domaći momci uz nekoliko pojačanja iz Mostara, Metkovića i Ljubuškog, bliže okolice i s takvim kadom vidjeti koliko vrijedimo u Premijer ligi. Ne bi dovodili pojačanja što se kaže "sa strane".

Veliku podršku s tribina imaju rukometaši Čapljine na svakoj domaćoj utakmici.

HRK Čapljina

"U pravu ste. Mogu reći da su rukometaši prvi pokrenuli povratak publike na tribine kada su u pitanju dvoranski sportovi. Sada nas je ispratio i mali nogomet. I tu je opet isti recept, a to je domaći kadar. MNK Čapljina sastavljena je od naših momaka i to čitav grad i okolica cijene i dolaze ih podržati, baš kao i nas", zaključio je Goran Lasta za naš portal.

HRK Čapljina

Utakmica protiv SRK Zrinjski kojom HRK Čapljina može osigurati titulu i matematički potvrditi ulazak u Premijer ligu igra se u petak 31. ožujka u Gradskoj dvorani u Čapljini s početkom u 19 sati.

HRK Čapljina