HRK Čapljina ima najmlađeg trenera u ligi. Samo su mu 24 godine i pokušat će zadržati premijerligaški status

Luka Dragičević trener HRK Čapljina
Caportal.net

Rukometaši HRK Čapljina prošle sezone izborili su najviši rang natjecanja Premijer ligu BiH. Učinio je to ovaj klub oslonjen samo na svoje domaće snage iz Čapljine i još nekoliko igrača i susjednih mjesta iz Hercegovine. Svoj smjer nisu željeli mijenjati ni u društvu najboljih, pa su i kroz Premijer ligu nastavili pružati šansu svojim domaćim igračima neovisno o rezultatu. S druge strane za neka zvučnija pojačanja potrebna je i barem mala potpora sponzora jer ovaj klub većim dijelom ovisi isključivo o pomoći Grada Čapljine.

Uoči posljednjeg kola kojeg igraju u Maglaju, Čapljinci se nalaze sada na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice budući da je zenički Čelik istupio iz lige usred prvenstva. Uz sve to Čapljinu je pogodila i vijest o treneru Draganu Sutonu koji je zbog zdravstvenih problema i operacije morao napustiti klupu. Na njegovo mjesto stoga je uprava kluba postavila najmlađeg u ligi, ali i perspektivnog trenera 24-godišnjeg Luku Dragićevića. Utakmica u Maglaju bit će mu četvrta na klupi kluba u kojem je praktički cijeli život.

"Moram se i ovim putem zahvaliti Maglaju koji nam je izašao u susret da utakmicu igramo sutra, a ne u vrijeme Božića. Idemo odraditi i to posljednje gostovanje u ovoj polusezoni. Posljednji smo na ljestvici, ali vidimo da ni Maglaj nije u nekoj top formi, tu su na osam bodova. Mi već pet ili šest kola utakmice gubimo tijesno, s tri ili četiri pogotka razlike. Pokazali smo da se možemo nositi sa svima. Nećemo se predati, pokušat ćemo pobijediti i uzeti dva boda", kaže Dragićević za Hercegovina.info.

Luka Dragičević trener HRK Čapljina

Od drugog dijela sezone očekuje puno.

"Imamo znatno "lakši" raspored. U Čapljinu nam dolaze Maglaj, Goražde, Nevesinje, uglavnom većina ekipa koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice i od tih utakmica očekujemo jako puno. Nisu previše daleko da ih ne možemo stići".

Iako ima samo 24 godine, Dragićević ima iskustva u trenerskom poslu kroz svoj klub jer je relativno mlad završio karijeru. Tri puta je lomio ligamente i prije nekih pet godina je prestao aktivno igrati.

Luka Dragičević trener HRK Čapljina

Luka Dragičević za igračkih dana, FOTO: Bug.ba

"Povjerenjem predsjednika i uprave kluba. Otkako je na čelu kluba novi predsjednik, a to je već dvije godine, ja sam bio trener u svim mlađim uzrastima. Obavljao sam u klubu funkciju tajnika, direktora, što se kaže i "čistačice". Uprava je stoga smatrala da sam trenutno najbolja opcija jer najbolje poznajem aktualni kadar i sve igrače i ja im se od srca zahvaljujem. Moram istaknuti da mi u momčadi imamo igrače kojima je blizu 40 godina, no to me nije ništa poremetilo. Za sada sam se dobro snašao. Ne igramo loše, ali nedostaje nam iskustva igranja Premijer lige. Mogu sa sigurnošću reći da smo imali barem jednog iskusnog beka da bi imali tri ili četiri pobjede".

Luka Dragičević trener HRK Čapljina

Brat Bruno također je u njegovoj momčadi

Nešto će se raditi i u zimskoj stanci kako bi rezultati na proljeće bili bolji.

"Razgovarao sam s upravom. Mi ćemo na polusezoni ići u rekonstrukciju momčadi. Pokušat ćemo dovesti dva ili tri pojačanja iz drugih hercegovačkih klubova. Trenutno imamo primjerice tri Ljubušaka, vratara, desno krilo i pivota. Gledat ćemo dovesti pojačanja na deficitarnim pozicijama. Nećemo se predati i to je sigurno što vam mogu reći". 

S obzirom da je radio s mlađim kategorijama kluba u njima vidi i veliki potencijal. Neke će već sada priključiti prvoj momčadi.

"Vidite, mi smo odlučili s ovom sportskom politikom domaćih igrača najprije ući u viši rang, a onda ga i igrati. Sada imamo jednu jako kvalitetnu generaciju 2007. godišta. Oni će se za godinu dana moći nositi s brojnima. Samo među njima imamo tri ljevaka što je prava rijetkost, a znate kako ih je danas teško naći na poziciji krila i beka. Priključit ćemo sada četiri ili pet igrača iz mlađih kategorija da barem osjete igranje Premijer lige. Ukoliko se ne daj Bože ispadne, da oni imaju iskustvo i što spremniji dođu u Prvu ligu Federacije. Njihovim kvalitetnim radom kroz godinu dana stasat će sigurno četiri ili pet dobrih igrača", kaže.

Luka Dragičević trener HRK Čapljina

Što pak ako se ispadne.

"Ponavljam, dat ćemo svi od sebe sve da ostanemo u društvu najboljih, a ako se to ne dogodi nije smak svijeta. Klub će nastaviti dalje raditi s još snažnijim domaćim kadrom", zaključio je trener HRK Čapljina.

Utakmica između Maglaja i Čapljine igra se sutra u 19 sati u dvorani 'Maglaj'.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.