HMRK Zrinjski: Onaj tko ne živi ovaj san, nema što tražiti u rukometu

zrinjski vogošća
HMRK Zrinjski Mostar danas je održao press konferenciju uoči dvomeča osmine finala Challenge Cupa koji je ovog vikenda na rasporedu u ruskom Krasnodaru.

Nakon uspješno odrađenih priprema, koncentracija mostarskih rukometaša u potpunosti je okrenuta ka trećoj momčadi ruskog prvenstva - SKIF Krasnodar, koji će biti dvostruki domaćin u subotu od 18:00 te nedjelju u 16:00.

Što se tiče tehničkih detalja oko puta, treba napomenuti kako je ruski predstavnik preuzeo 90% troškova puta, smještaja i hrane na sebe što je uobičajena praksa u europskim natjecanjima kada su u pitanju dvostruka domaćinstva. Iz HMRK Zrinjski Mostar naglašavaju kako za sada sve protiče u najboljem redu te kako je njihov protivnik dao sve od sebe kako bi se Mostarci osjećali kao kod kuće.

Polazak je zakazan u petak sa sarajevskog aerodroma, preko Istanbula, a dolazak u Krasnodar predviđen je u kasnim večernjim satima. Mnogo vremena za odmor nema s obzirom da je prvi susret na rasporedu već sljedećeg dana. Ipak, daleki put nije ništa novo za Plemiće koji za pojedina gostovanja u prvenstvu potroše i po šest sati vožnje.

Da Plemići u Rusiju ne idu s bijelom zastavom, potvrdio je i Vedran Delić, aktualni kapetan momčadi: "Odmah na početku želim istaknuti da u Krasnodar ne idemo turistički već probati izboriti prolazak dalje. Danas ćemo detaljno analizirati njihovu igru, ali po onome što smo mogli vidjeti, radi se o protivniku koji bi nam mogao biti po mjeri - kako igrački, tako i taktički.

Mi smo se odlično pripremili. Pripremni period je bio na visokom nivou i u optimalnoj smo formi za ovaj susret. Vratili su nam se i neki povrijeđeni igrači, dok nažalost u ovom susretu nećemo moći računati na Mladena Boškovića koji ima problema s ramenom. Ako želimo pobijediti bilo koga, moramo ponoviti igru iz Ljubuškog, koja je bila na visokom nivou i uz takav pristup možemo osigurati prolazak dalje i živjeti svoj san u Europi. Onaj tko ne živi svoje snove, taj se odmah može ostaviti rukometa i nema što tražiti u ovoj ekipi", poručio je najbolji strijelac naše momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva.