HMRK Zrinjski: Mislili su neki da ga neće biti

HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski

Natjecanje se iščekuje i u Mostaru, a rukometaši HMRK Zrinjski bruse formu igrajući pripremne utakmice. Plemići su tako u vikendu za nama nastupili na jakom međunarodnom turniru u Uskoplju gdje su na kraju osvojili odlično drugo mjesto.
Mladim rukometašima Zrinjskog i stručnom stožeru treba čestitati na nastupu na turniru, a dobre igre u Uskoplju bit će im poticaj da još jače uđu u sezonu pred nama. Protekle dvije za HMRK Zrinjski su najuspješnije u povijesti kluba, i tako malo je nedostajalo da mostarska mladost ne dođe i do prvog povijesnog naslova državnog prvaka.

Trud i rad u klubu je prepoznala i publika u Mostaru, tako da je dvorana na Bijelom Brijegu često bila  pretijesna za sve navijače i ljubitelje rukometa. HMRK Zrinjski je igrao svoju igru kojom je ušao u srce navijača, a mostarskoj mladosti u dresu s lentom nije smetalo što im njihov grad nije pružio uvjete za igranje i treniranje dostojne renomeu kluba i rezultatima koji su momci ostvarivali na parketu.
Lani je tako ta mladost koja je ponikla u svojoj omladinskoj školi pomela sve klubove koji imaju, usuđujemo se reći sto puta bolje uvjete i tko zna koliko veće proračune. Da se živi i igra od ljubavi mostarski Zrinjski bi bio najbolji na svijetu, ali nažalost za egzistenciju jednog velikog kluba kao što je HMRK Zrinjski osim ljubavi trebaju i novčana sredstva.

Uprava kluba se doslovno razapela da klubu omogući normalno funkcioniranje i igranje na tri fronta, i na kraju su uz nadljudske napore uspjeli privesti sezonu kraju. Mnogi su obećavali pomoć, ali kako to kod nas obično biva sve je ostalo na pustim obećanjima.
I kako to obično biva najbolji igrači koji su igrali za mizerna sredstva morali su potražiti nove sredine koje znaju cijeniti sport i sportaše više nego što ih cijeni Mostar. Uz njih klub je napustio trener koji je klub doveo do najboljih rezultata u povijesti.

Već tada su neki pomislili da je to kraj kluba, te da će se on jednostavno ugasiti. Tako nisu mislili vodeći ljudi koji su iznova zasukali rukave i krenuli u novu sezonu sa novim domaćim stručnim stožerom . Većina igrača iz prošle sezone ostala je vjerna dresu s lentom, a kada se zna da je omladinska škola nepresušan izvor talenata, onda su se gadno prevarili oni koji su mislili da ga neće biti.

Mostarska mladost ide dalje u nove pobjede, a na tom putu uz HMRK Zrinjski će biti vjerni navijači. HMRK Zrinjski možda nema dvoranu i uvjete kao drugi klubovi, ali zato drugi klubovi nemaju veliko mostarsko i Plemićko srce koje igrači u dresu s lentom ostavljaju na parketu.

HERCEGOVINA.info